26 квітня, 2024

В Україні Дівчата в IКT встановлять Національний рекорд України

21 квітня 2020
Поширити в Telegram
1457

Прес-конференція відбудеться онлайн 22 квітня 2020 року об 11:00

Організатори - СSR Ukraine, експертна організація Центр “Розвиток КСВ” у партнерстві з UNFPA Ukraine, Фондом ООН в галузі народонаселення в Україні в рамках ініціативи #ДівчатаSTEM.

 

Учасники/ці прес-конференції:

- Павло ЗАМОСТЬЯН, заступник представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні 

- Марина САПРИКІНА, керівниця Центру "Розвиток КСВ", засновниця ініціативи Дівчата STEM

- Анна ЛАЗАРЕНКО, інженерка з забезпечення якості (QA engineer)  в Snapchat.

- Ірина КОНОНЕНКО, молодший віце-президент, керівниця департаменту підбору талантів GlobalLogic Ukraine

 

Спікери/ки ознайомлять з концепцією онлайн-марафону, розкажуть про Міжнародний день дівчат в ІКТ, Національний рекорд України, наведуть статистику про жінок в IT, а учасниці самого марафону - Дівчата в IКT - розкажуть, чому вони приєднались і про що вони будуть виступати під час марафону.

 

Мета марафону - побороти гендерні стереотипи щодо “чоловічих” та “жіночих” професій, заохотити дівчат і молодих жінок будувати кар'єру в IT сфері. Це - важливо, оскільки за даними Computer Daily,  кількість дівчат в IT глобально не перевищує 16%.

 

Акредитація:

Щоб взяти участь у онлайн прес-конференції необхідно акредитуватися, написавши на пошту semenenko@unfpa.org до 9:00, 22 квітня 2020.

Акредитованим ЗМІ буде надіслане посилання на Zoom зустріч. 

 

***

Міжнародний День дівчат в ІКТ - міжнародна ініціатива, спрямована на створення глобального середовища, яке розширює права і можливості дівчат і молодих жінок та стимулює їх до вибору професії у зростаючій сфері ІКТ. Щороку у цей день дівчат з усього світу мотивують мільйони молодих жінок розпочати навчання та кар'єру в ІТ індустрії, розповідають про перспективи цієї сфери та підвищують чутливість роботодавців до необхідності сприяння гендерного балансу в технологічному секторі.

21 квітня 2020
Поширити в Telegram
1457
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою