19 березня, 2024

В Україні оберуть жінку-підприємницю року

11 липня 2020
Поширити в Telegram
1150

Церемонія нагородження премії «Створено жінками» відбудеться 16 липня і буде доступна для перегляду онлайн.

Днями американський журнал Forbes оприлюднив щорічний рейтинг стартапів, які зростають найшвидше та у найближчому майбутньому можуть бути оцінені в $ 1 млрд. З 25 компаній, які увійшли до рейтингу лише три очолюють жінки. Така колосальна диспропорція свідчить у тому числі й про те, що й досі у світі жінки не сприймаються суспільством, як серйозні бізнес-леді та отримують значно меншу підтримку й інвестиції свого бізнесу, ніж чоловіки.

Проте за даними Opendata число підприємниць в Україні останніми кількома роками зростає. У 2019 в країні було зафіксовано понад 827 тис. жінок, які створили та розвивають власні компанії. На підтримку і розвиток жіночого підприємництва в Україні у 2019 році Франко-українською торгово-промисловою палатою (CCIFU) було запроваджено Премію «Створено жінками».


Церемонія в 2019 р. 

Друга церемонія нагородження, в ході якої буде названо ім’я жінки, котра нещодавно заснувала власну компанію в Україні та заслуговує на титул Бізнес-леді 2020, відбудеться вже 16 липня в UNIT.City й буде доступна для перегляду онлайн.

На жаль, у суспільстві ще й досі існують певні гендерні стереотипи, щодо жіночого бізнесу, проте українські бізнес-леді впевнено відвойовують право на успіх. Усе більше жінок відкривають власну справу й публічно розповідають про свої кар'єрні успіхи, мотивуючи своїм прикладом інших.  Тому ми вважаємо необхідним підтримувати ініціативи, на чолі яких стоять жінки.

Мод Жозеф, директорка CCIFU, співзасновниця премії «Створено жінками»

Прийом заявок від кандидаток на звання Бізнес-леді року тривав протягом двох місяців і був відкритим для всіх жінок-підприємців, без обмежень віку і незалежно від сектору їхньої діяльності. Усього організатори отримали шістдесят дев’ять заявок, до шорт-листа увійшли одинадцять кандидаток:

  • Анастасія Журавель  — співзасновниця соціального проєкту та першого українського благодійного магазину Laska;
  • Ганна Морозова — директорка кооперації виробників часнику України UkrUP;
  • Євгенія Ніколайчук — співзасновниця та керуюча партнерка мережі винних барів, що представляють українських виноробів — Like a Local's Wine Bar;
  • Ірина Новікова — засновниця краудсорсингової платформи для оперативного вирішення маркетингових та дослідницьких задач і реалізації соціальних ініціатив P.Aid;
  • Катерина Германн — співзасновниця бренду українського одягу My Sleeping Gypsy;
  • Крістіна Павлик — засновниця бренду ласощів здорового харчування GAVRA;
  • Наталія Нев’ядомська — керуюча партнерка мережі ресторанів Famille Très FRANÇAIS;
  • Ольга Коцьо — співзасновниця компанії з виробництва дерев'яної пакувальної тари «Ольта-Львів».
  • Олена Мельник — засновниця інклюзивної кав’ярні-кондитерії «Старе місто»;
  • Олена Токар — співзасновниця бренду солодощів ручної роботи Lol&Pop;
  • Тетяна Купрійчук — авторка проєкту сміттєпереробного заводу Bingo Ecology у м. Суми;

Ім’я головної підприємниці року, яку обрало почесне журі CCIFU, буде оголошено під час прямої трансляції Премії «Створено жінками», 16 липня о 17:30.

Переможниця отримає грошовий приз у 100 000 грн на розвиток власного бізнесу та п’ятиденну подорож до Парижу для знайомства з головними офісами компаній-партнерів заходу, менторинг проєкту компаніями-партнерами та безкоштовне членство в CCIFU протягом року.

Для представників ЗМІ та блогерів відкрито реєстрацію на офлайн церемонію нагородження Премії, що відбудеться 16 липня в UNIT.City.

11 липня 2020
Поширити в Telegram
1150
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою