19 квітня, 2024

В українській Вікіпедії відбудеться редакторський марафон «Це зробила вона»

29 вересня 2019
Поширити в Telegram
2175

У межах марафону в суботу 5 жовтня відбудеться вікізустріч у Києві, під час якої можна буде навчитися редагувати Вікіпедію і взяти участь в марафоні.

Участь у події вільна за умови обов’язкової попередньої реєстрації. Кількість місць обмежена.

До марафону також можна долучитися онлайн з 4 по 6 жовтня; до того ж можна створювати й поліпшувати статті не лише українською, а й англійською, шведською, французькою чи китайською — будь-якою мовою! Сторінка заходу й умови участі.

«Це зробила вона» є найбільшим проєктом про відомих українських жінок за кількістю залучених авторів та ілюстраторів в Україні. Обидві книги містять історії про 100 українських жінок, відомих своїми видатними досягненнями у різних сферах як в Україні, так і в усьому світі. Наразі про понад 30% героїнь не існує статей у Вікіпедії англійською та українською мовами, а близько 40% статей — як українською, так і англійською — потребують доповнень. Під час марафону створювати та редагувати статті можна як про героїнь книжок, так і про інших видатних українок.

Усіх учасників зустрічі та онлайн-марафону чекають сувеніри та подарунки від організаторів заходу — Національного демократичного інституту, Посольства Швеції в Україні, ГО «Вікімедіа Україна» і Grammarly.

Розкажімо разом про українських видатних жінок світу!

Подія на фесбуці.

29 вересня 2019
Поширити в Telegram
2175
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою