29 квітня, 2024

Відбулося відкриття першої в Україні магістерської програми Гендерні студії

4 вересня 2018
Поширити в Telegram
3876

Відбулося відкриття першої в Україні магістерської програми Гендерні студії

У заході взяли участь:

Іванна Климпуш-Цинцадзе - Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України; 
Ірина Бекешкіна - Директорка фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва;
Оксана Кузяків - Виконавча директорка Інституту економічних досліджень політичних консультацій, випускниця факультету соціології;
Надія Лінцова - директорка дослідницької компанії Umbrella-research.

Пані Івана Климуш-Цинцадзе у своїй промові до студентів/-ок зазначила, що  європейська інтеграція є стратегічною метою України, а і завдяки інтеграції з європейською наукою та входженню в європейський освітній простір. Віце-прем’єрка також відзначила інноваційну роль унікальної магістерської програми подвійного дипломування «Гендерні студії», котра почала діяти в університеті у поточному навчальному році завдяки спільним зусиллям факультету соціології та університету м. Лунд (Швеція).

Гарантка освітньої програми «Гендерні студії» доцентка Світлана Бабенко зазначила, що першокурсники/-ці, які вcтупили на цю програму, мають унікальну можливість отримати наприкінці навчання як диплом КНУ, так і диплом університету м. Лунд (Швеція).

Магістерська програма зі спеціальності «Соціологія» за освітньою програмою «Гендерні студії» дає можливість оволодіти фаховими знаннями та навичками для проведення соціологічних досліджень, здійснення аналітики явищ та процесів пов’язаних з гендерними відносинами. Гендерні студії є міждисциплінарним полем дослідження процесів соціальних змін сучасних суспільств, громад та родин, проблематики гендерних нерівностей, ключових елементів феміністичної та квір теорії, практик громадського активізму. Програма спрямована на розширення компетентностей студентства у критичному та аналітичному мисленні, дискутування та оцінювання ключових положень соціальних теорій та результатів досліджень, опанування методами соціологічних досліджень гендерної проблематики та гендерної експертизи, оволодіння навичками створення та управління соціальними проектами з урахуванням гендерної рівності.

4 вересня 2018
Поширити в Telegram
3876
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою