16 липня, 2024

Виставку "Мистецтво жіночого оргазму" в Києві скасовано

21 грудня 2017
Поширити в Telegram
3903

Виставку "Мистецтво жіночого оргазму" в Києві скасовано

Про це повідомили на сторінці в Фейсбуці організатор(к)и виставки незадовго до її запланованого відкриття, знехтувавши очікуваннями потенційних відвідувачів і відвідувачок. Через погрози невідомих у цьому році скасували чи зірвали ще низку заходів, серед яких презентація книги Лариси Денисенко "Майя та її мами".

Як повімляє Громадське Радіо, виставку «Мистецтво жіночого оргазму» готували майже чотири місяці. Хто, коли саме та яким чином погрожували – досі залишається загадкою. Розголошувати цю інформацію організатори поки відмовляються, обіцяючи найближчим часом виступити з офіційною заявою.

«Якби ми фізично відкрили цю виставку, хто знає, що сталося б. Раптом ці погрози виявилися б реальними і хтось би увірвався зі зброєю чи підпалив би картини. Будь-що могло б статися. Ми боїмося», — сказав Громадському радіо один із організаторів, маркетолог Ігор Фоменко.

Виставку згорнули за півгодини, розповідає її кураторка, художниця Лілія Чавага. Вона досі не розуміє, кому могло заважати сучасне мистецтво.

Мені здається, великий ажіотаж через слово «оргазм», хоча я взагалі не бачу в цьому ніякої проблеми. Сказати б, що там було щось таке, що могло когось образити чи зачепити… Цього не було. Там не було нічого вульгарного.  

Лілія Чавага

(фото з сайту Громадське. Радіо)

На думку художниці Марії Куликовської, причина зриву виставки – у тому, що не всі в Україні готові сприймати жінок та їхнє тіло серйозно.

Цю виставку ж не просто так вирішили зробити. Є дослідження, і воно підстверджує, що 2 з 3 жінок не отримують оргазм під час сексу. Жінку розглядають, як об’єкт для задоволення потреб того, хто здійснює цей акт. 

Марія Куликовська

(фото з сайту Громадське. Радіо)

Авторка Діана Берг висловила свою думку з цього приводу на сайті ресурсі UpDate:

Если вам угрожают и пишут гневные письма – еще нужнее, ведь ценность проведенного мероприятия увеличивается на порядок. Наймите дополнительную охрану, предайте ситуацию огласке, обратитесь в полицию, делайте что угодно, но ни в коем случае не поддавайтесь на давление. Когда нет реальной физической угрозы, в отмене будете виноваты именно вы, а не оппоненты.

Тим часом організатори кажуть про те, що відкривати виставку повторно не намагатимуться. Зараз вони шукають спосіб, як показати роботи художників інакше – можливо, у віртуальному форматі.

21 грудня 2017
Поширити в Telegram
3903
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою