20 квітня, 2024

Гендер в деталях шукає волонтерок/волонтерів

17 серпня 2020
Поширити в Telegram
5106

Вересень – сприятливий час для того, щоб «перегорнути сторінку», наважитись на важливі зміни, нарешті взятися за нову справу. Скоріш за все, цього року спільним для всіх нас «новим» у вересні стане новий спалах епідемії коронавірусу і пов’язане з цим посилення карантинних заходів… Але не поспішайте засмучуватись!

Для тих, хто все одно налаштований прожити цю осінь з купою яскравих вражень, маємо гарну новину: “Гендер в деталях” оголошує осінній набір волонтерок/ів за кількома напрямками діяльності. За результатами тестових завдань та мотиваційних листів ми оберемо 5 доброчинців, які зможуть побачити роботу науково-популярного ресурсу зсередини, поглибити свої знання з таких тем, як гендер та фемінізм, покращити навички ведення дискусії, і все це - не порушуючи вимог самоізоляції. Це волонтерство дає можливість здобути підтверджений досвід у популярних сьогодні робочих навиках - SEO сайтів, SMM в соцмережах, комунікація з клієнтами.

 

Зайнятість: часткова і дистанційна, онлайн. 

 

Термін волонтерства: 3 місяці (вересень - листопад 2020).

 

По закінченню цього періода всі волонтер_ки отримають рекомендаційні листи та приємні феміністичні подарунки від редакції. Фінансова винагорода за волонтерську роботу не передбачена.

 

Кількість вакансій для волонтерства: 5

 

Напрямки волонтерства: контент-менеджмент сайту “Гендер в деталях”, модерація Facebook-сторінки ресурсу “Гендер в деталях”, модерація групи “Фемінізм в деталях” (у Facebook), SMM: створення контенту для Telegram-каналу ресурсу “Гендер в деталях” (формат -- новини), SMM: створення контенту для Instagram ресурсу “Гендер в деталях”, адаптація вже наявного контенту під вимоги соцмережі.

SEO. Контент-менеджмент сайту «Гендер в деталях»

Опис вакансії: Історія «Гендер в деталях» починалася з ідеї створити велику онлайн-бібліотеку, де було б зібрано всі матеріали про гендер в Україні. Сьогодні ми -- одне з найбільших онлайн-медіа у своєму тематичному полі. За роки існування проекту ми опублікували близько 500 позицій унікального контенту, та зібрали близько 350 матеріалів у бібліотеку.  

Паралельно зі створенням контенту зростає обсяг матеріалів, які необхідно структурувати для аудиторії та оптимізувати для пошукових систем. Саме з цим завданням нам потрібна допомога волонтера. Волонтер_ка, зі свого боку, отримає цікавий досвід контент-менеджменту та пошукової оптимізації сайтів в феміністичному проекті, який наразі не має вітчизняних аналогів.

Якщо ви цікавитеся веденням веб-сайтів, структурно мислите й знаєте, як розшифрувати абревіатуру SEO, то це стажування - саме для вас. 

Тестове завдання: 1) Ознайомтеся з розділами бібліотеки та запропонуйте варіант її реорганізації. 2) Коротко (не більше 300 слів) опишіть свій досвід користування веб-сайтом, а саме навігацією (структура сайту, структура матеріалів “Тем сезону”, функція пошуку, внутрішнє лінкування) та мобільною версією - наскільки зручно користуватися нашим сайтом і знаходити потрібну інформацію? як оптимізація контенту могла б зробити сайт дружнішим до користувач_ок?

Модерація Facebook-сторінки ресурсу “Гендер в деталях”

Опис вакансії: Коментарі на фейсбук - те ще явище, але якщо на них відповідати поважно, то виходить доволі цікаво. Шукаємо фасилітатор_ку, як_а вестиме комунікацію з коментатор(к)ами на сторінці ресурсу в Facebook. Чудова можливість для людини, яка цікавиться фемінізмом, читає наші статті, має розвинений емоційний інтелект та любить спілкуватися з людьми (і навіть відповідати на каверзні запитання).

Тестове завдання: Запропонуйте свої відповіді (від імені сторінки “Гендер в деталях”) на 10 неприйнятних, на вашу думку, коментарів під цим постом. За нагоди, використайте у відповідях лінки на статті сайту. 

Модерація групи “Фемінізм в деталях” (у Facebook)

Опис вакансії: Соцмережі спонукають до виплескування емоцій, ми ж обрали нелегку стежку -- протистояти тенденції токсичності та плекати поважну розмову (і продуктивну незгоду) в нашій феміністичній групі Фемінізм в деталях. Для цього потребуємо допомоги модераторки, а по суті -- людини, яка отримує задоволення від витончених вирішень ідеологічних конфліктів, яка спроможна уважно читати і концентруватися на одному завданні протягом довгого відрізку часу, а також людини, спроможної залишатися справедливою незалежно від зміни свого емоційного стану. Необхідні терпіння, емпатичність та здатність до емоційного дистанціювання в умовах конфліктів.

Тестове завдання: Ознайомтеся з чинними правилами групи. Уявіть, що наступний пост було опубліковано в групі. Запропонуйте текст 10 відповідей модератора групи  (сторінка “Гендер в деталях”) на 10 неприйнятних коментарів під цією публікацією.

Примітка. Оформлювати попарно у вигляді коментар-відповідь + коротка аргументація до кожної відповіді.

SMM. Створення контенту для Telegram-каналу ресурсу “Гендер в деталях” (формат - новини)

Опис волонтерства: Щотижня створювати підбірку з 5-7 новин на гендерну тематику для телеграм-каналу Гендеру в деталях. Завдання підійде для журналістки/-а, що розуміють структуру новин, уміють оперативно шукати та адаптувати інформацію, знають англійську мову та добре пишуть українською.

Тестове завдання: Написати підбірку новин за останній тиждень. Увага: обов’язково зазначайте джерело новини та ілюстрації; також, залежно від теми новини, спробуйте підібрати пов’язані статті на сайті Гендер в деталях (для бекграунду).

SMM: створювати контент для Instagram ресурсу “Гендер в деталях”, адаптувати вже наявний контент під вимоги соцмережі

Опис волонтерства:

1. Готувати до публікації в інстаграм комікси #ВАУ (частина 1, частина 2, частина 3) – вигадувати до них підводки, а також знаходити на ресурсі «Гендер в деталях» дотичні матеріали, на які б можна було спрямовувати читач_ок. Приклад

2. Вибирати цікаві факти з опублікованих статей, писати текст на їхній основі і підбирати картинку для соцмереж. Завдання підійде для людини, яка любить читати, дізнаватись щось нове, уміє працювати з великими текстами й соцмережами. 

Тестове завдання: Із будь-якої статті на сайті вибрати один цікавий факт, на його основі написати короткий текст (до 2200 символів із пробілами) та підібрати зображення для допису в соцмережах (звертайте увагу на авторські права). Ціль допису – мотивувати читачок прочитати всю статтю, із якої взято цікавий факт.

 

Щоб взяти участь у волонтерстві, надсилайте на адресу editor@genderindetail.org.ua лист із:

  • темою «Волонтерство SMM», «Волонтерство модерація» або «Волонтерство сайт»;

  • короткою розповіддю про себе, свою мотивацію та причини вибору конкретного напрямку волонтерства;

  • виконаним тестовим завданням.

Дедлайн подачі заявок подовжено до 4 вересня 2020 року (включно).

17 серпня 2020
Поширити в Telegram
5106
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою