29 березня, 2024

"Дівчата-бунтарки": дискусія про не-ковідні небезпеки маршів за права та підбірка фільмів

7 вересня 2020
Поширити в Telegram
1319

8 вересня під час фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art відбудеться дискусія про небезпеки маршів за права в Україні та перегляд короткометражок про дівчат-бунтарок.

Дискусія почнеться о 20 годині – до неї можна приєднатися офлайн у Львові, або ж онлайн на Facebook-сторінці Wiz-Art. Показ фільмів відбудеться після дискусії та буде у відкритому доступі до 13 вересня в онлайн кінотеатрі Wiz-Art Film Festival Online.

Головна тема дискусії – небезпеки, на які наражаються учасники та учасниці маршів за права в Україні. Подібні марші є дієвим способом актуалізувати проблеми з правами людини у демократичних країнах. Вони не лише звертають увагу громадськості, але й змушують політиків і політикинь, чиновників і чиновниць вживати ефективних заходів для їх вирішення.

Учасниці дискусії:

  • Марта Чумало, Жіночі Перспективи
  • Оксана Санагурська, Національна поліція України
  • Зоя Красовська, Детектор Медіа
  • Катерина Кіт-Садова, громадська активістка

Модератор дискусії: Володимир Беглов, Освітній Центр з Прав Людини у Львові.

Від знаменитого "Маршу на Вашингтон" до гей-бунтів у Нью-Йорку – це не просто яскраві події в житті тієї чи іншої країни, але й точки неповернення у контексті розвитку прав людини і поваги до різноманіття.

В Україні загалом, і у Львові зокрема, досить часто такі масові прояви громадянської позиції наражають на небезпеку учасників і учасниць цих подій. Кілька років тому один з мітингів на 8 березня завершився так званим "сафарі", під час якого праворадикальні активісти полювали за учасниками і били їх. А хода "Поверни собі ніч" за безпечне пересування вночі уже передбачувано завершилася нападом на учасниць маршу. Це лише кілька прикладів, які, на жаль, ілюструють загальні тенденції.

Дискусія почнеться о 20 годині 8 вересня  – до неї можна приєднатися офлайн у Львові, або ж онлайн на Facebook-сторінці Wiz-Art.

Показ фільмів відбудеться після дискусії та буде у відкритому доступі до 13 вересня в онлайн-кінотеатрі Wiz-Art Film Festival Online. У програмі показу “Дівчата-бунтарки” шість свіжих фільмів, які відкривають глядачам таємниці дивних радощів та непередбачуваних небезпек, що наповнюють життя дівчат у сучасному світі.

Програма фільмів:

  • ІСПИТ 15` Соня К. Хадад Іран 2019
  • ДІВЧАЧА ВАТАГА 19` Фанні Овесен Норвегія 2018
  • ПАСТКА 20` Нада Ріяд Єгипет 2019
  • СЕМ 12` Діоґо Сімау Португалія 2019
  • КАЄНСЬКИЙ ПЕРЕЦЬ 11` Сімон Жонет Канада 2020
  • УНІКАЛЬНА МОЖЛИВІСТЬ 13` Жоель Курц Франція 2019

Підбірку можна буде переглянути онлайн та безкоштовно з 21:15 8 вересня до 23:59 13 вересня: https://wizartfest.bigshort.com.ua/festival_selections/girls_riot

Квитки на офлайн подію.

Подія у Facebook.

7 вересня 2020
Поширити в Telegram
1319
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою