29 березня, 2024

Як Британія турбується про права трансгендерів і що про це думають в Україні

28 жовтня 2017
Поширити в Telegram
2875

Міжнародний пакт про громадянські й політичні права Велика Британія підписала в 1976 році. Сьогодні внаслідок розвитку гендерних студій таке формулювання вже видається некоректним, адже, на думку британських урядовців, не охоплює трансгендерів, які народжують дітей.

Письменниця-феміністка Сара Дітум переконана, що це аж ніяк не означає ігнорування прав жінок. До того ж така поправка пояснюється і юридичними підставами, бо дія деяких законів різниться щодо вагітних жінок.

Натомість думки учасників та учасниць спільноти Фемінізм.УА розділилися. Дехто вважає це правильним рішенням, адже суспільство не повинне ігнорувати права й потреби трансгендерів. Інші ж вважають це кроком до поступового заперечення існування жінок і відвертим проявом мізогінії, внаслідок якого фемінізм як явище може зникнути. Також це свідчить про термінологічну проблему в науковому дискурсі – плутання понять «стать» і «гендер».

Про досвід українських транс-гендерів та а-гендерів читайте у матеріалі від інформаційно-аналітичного центру "Крона" на прикладі Катерини Шилової. 

28 жовтня 2017
Поширити в Telegram
2875
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою