28 березня, 2024

Як живеться одностатевим сім'ям в Україні

3 листопада 2017
Поширити в Telegram
3308

Канал "Україна" приділив увагу питанням одностатевих сімей в Україні в одному зі своїх випусків. Незважаючи на те, що українське суспільство в більшості й досі лишається доволі консервативним, такі сім'ї в Україні таки існують. Попри той факт, що одностатеві шлюби не є легалізованими в Україні, це не заважає одностатевим сім'ям жити разом і виховувати дітей.

Для того, щоб таки розділити радість материнства, подружній парі жінок з Харкова довелося приховати подробиці свого особистого життя. Таким чином, в лікарні одна з них сказала, що виховуватиме дитину самостійно, щоб знайти донора. Анна Шаригіна, захисниця прав ЛГБТ, також виховує сина у нетрадиційній родині. Вона з гумором розповідає про його жарти, однак у школі про свою родину він воліє не розповідати. Публіцистка Лариса Денисенко, авторка книги "Майя і її мами", розповіла про погрози, що отримала від радикалів, під час презентації своєї книжки. Письменниця переконана, що такі книги є важливими, адже діти, що виховуються у одностатевих сім'ях, повинні відчувати себе повністю включеними в соціум. 

Такі історії спонукають до переосмислення цінностей і світоглядних установок, однак українське суспільство й досі демонструє свою неготовність розв'язати подібні питання на рівні законодавства. 

3 листопада 2017
Поширити в Telegram
3308
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою