16 липня, 2024

З’явився зручний електронний сервіс скарг на факти сексизму

21 лютого 2018
Поширити в Telegram
2653

З’явився зручний електронний сервіс скарг на факти сексизму

Для того, щоб поскаржитись на сексизм, варто лише заповнити просту електронну форму та додати файл (фото, аудіо, відео), який підверджує вашу інформацію. В свою чергу, Ліга захисту прав жінок на основі цієї інформації спрямує звернення до уповноваженого державного органу.

Зокрема, «Гармонія рівних» звертається до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів, Індустріального гендерного комітету з реклами, Управління з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Наразі Лігою захисту прав жінок спрямовано 107 скарг до вказаних держустанов. Накладені штрафи на порушників законодавства в Луцьку, Рівному, Житомирі, Вінниці, Тернополі. Також «Гармонія рівних» підписала Меморандум про співпрацю з засобами масової інформації. Меморандум спрямований на боротьбу з сексизмом та супутніми негативними суспільними явищами. Його вже підписали більше 10 друкованих та онлайн видань. Він відкритий до приєднання і з часом буде поповнюватися новими учасниками, які готові боротися з сексизмом у медіа.

Контакти ГО Ліга захисту прав жінок «Гармонія Рівних»:

Телефон: 096 485 47 97

E-mailwrpl.project@gmail.com

Сторінка в Facebookhttps://www.facebook.com/HARMONY.OF.EQUALS/

21 лютого 2018
Поширити в Telegram
2653
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою