4 травня, 2024

Забороняти не можна дозволити

21 жовтня 2017
Поширити в Telegram
2809

У червні 2017 року МОЗ висловило готовність скасувати наказ №256 про 450 заборонених для жінок професій, а проект наказу Міністерства було винесено на обговорення. Це стало можливим завдяки ініціаторці всеукраїнської кампанії по боротьбі з трудовою дискримінацією «Жінка може все!» Ірині Сусловій, яка зверталася до голови уряду Володимира Гройсмана, міністра Кабінету міністрів Олександра Саєнка, керівника МОЗу Уляни Супрун та міжнародних організацій з проханням сприяти в скасуванні дискримінаційного наказу.


(фото Світлани Войцеховської)


Але ця проблема властива не лише Україні. У Фейсбуці народна депутатка, співголова  МФО "Рівні можливості" Світлана Войцеховська опублікувала:
“Сьогодні працюємо в рамках Експертної зустрічі з представниками понад 10 країн щодо скасування заборонених професій для жінок. Списки професій, заборонених для жінок - спадок радянської епохи. Така відкрита дискримінація жінок у трудовій сфері пояснюється піклуванням про "репродуктивне здоров'я". Сьогодні в Україні, Білорусії, Молдові, Азербайджані, Росії, пострадянських країнах Центральної Азії законодавчо заборонені сотні професій для жінок, в тому числі престижні та високооплачувані. В рамках реалізації рекомендацій CEDAW, зокрема і для України розглядаємо шляхи захисту трудових прав жінок і заборони дискримінації. Завтра також матимемо можливість розказати закордонним колегам про наші кроки і успіхи на шляху скасування заборонених професій для жінок”.

Також, читайте на нашому сайті Закони проти жінок.

21 жовтня 2017
Поширити в Telegram
2809
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою