26 квітня, 2024

Поліція відзвітувала про результати роботи щодо протидії домашньому насильству

4 листопада 2017
Поширити в Telegram
3641

Захід є ініціативою Міністерства внутрішніх справ та IREX в рамках проекту з «Комунікаційної підтримки та залучення громадськості до процесу реформ».  Презентація відбулася в музеї Івана Гончара, де було презентовано результати 4-х місяців роботи пілотних мобільних груп з протидії домашньому насильству «ПОЛІНА». 


Учасники та учасниці заходу:
- Анастасія Дєєва, заступниця міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції;
- Джудіт Гоф, Посол Великобританії в Україні;
- Мартін Хагстрьом, Посол Швеції в Україні;
- Каспар Пік, Представник UNFPA;
- Костянтин Бушуєв, заступник голови Національної поліції України;
- Олександр Лінчевський, заступник міністра охорони здоров'я України;
- Марія Єфросиніна, телеведуча та громадська активістка;
- Ольга Руднєва, виконавча директорка фонду «АНТИСНІД».

Модераторка заходу - Тетяна Гончарова, відома телеведуча та журналістка.

Головною метою пілотного проекту «ПОЛІНА» є створення ефективної системи виявлення, реагування та протидії випадкам домашнього насильства, а також забезпечення справедливості при допомозі постраждалим та покаранні кривдників. З 12 червня 2017 року  пілот  працює у Дарницькому районі, м. Києва, Малиновському районі, м. Одеси та м. Сєвєродонецьк, Луганської області. За більш ніж 4 місяці роботи "ПОЛІНИ" до територіальних підрозділів поліції, де працює пілот, надійшло 1451 звернення з приводу вчинення насильства в сім’ї. На ці виклики було здійснено 1411 виїздів мобільних груп, в 91 з яких брали участь працівники соціальних служб.


До кінця 2018 року проект планується масштабувати на всю територію України. Відтак під час заходу стало відомо, що проект масштабуватимуть ще на три локації – Новокадацький район м. Дніпро, Суворівський район м. Одеси та Лівобережний район м. Маріуполь.

Безпека суспільства починається з безпеки сім’ї. Ми це розуміємо, і тому сьогодні активно працюємо над ефективним інструментом боротьби, якими стали поліцейські мобільні групи по протидії домашньому насильству «ПОЛІНА».

Заступник Міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва

Серед позитивних напрацювань Анастасія Дєєва зазначила підвищення рівня співпраці з соціальними працівниками, медичними закладами та установами, а також громадським суспільством, яке опікується цими питаннями. В складі перших пілотних груп поліцейські пройшли додаткову відповідну підготовку та  спеціалізоване навчання, яке спеціально для «ПОЛІНИ» розробили міжнародні партнери. Крім того, в рамках проекту проводиться окреме навчання з реагування на факти вчинення насильства в сім’ї операторів спецлінії «102» та оперативних чергових територіальних підрозділів поліції.

Проект реалізується за фінансової підтримки Бюро з міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності держдепартаменту США (INL), в партнерстві з Міжнародною організацією з розвитку права (IDLO).

4 листопада 2017
Поширити в Telegram
3641
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою