25 квітня, 2024

Запрошуємо студенток технічних спеціальностей на онлайн-хакатон

16 лютого 2021
Поширити в Telegram
965

Центр “Розвиток КСВ” (ініціатива Дівчата STEM) проводить онлайн-Хакатон для студенток технічних спеціальностей «Як зацікавити дівчат енергетикою». 

Згідно з дослідженням «Жінки та чоловіки в енергетичному секторі України», дівчата загалом утричі менше, ніж хлопці, орієнтовані вступати у ВНЗ на спеціальності, пов’язані з енергетикою. А опитування учнів та учениць України, яке провів Центр «Розвиток КСВ», показало, що серед 200 опитаних тільки 2 (1%) хотіли б пов’язати своє життя з енергетикою, що впливатиме на вибір спеціальності та університету. 

Хакатон має на меті підвищити рівень знань дівчат про гендерну рівність та навчити їх дизайн-мисленню, щоб розробити командні проєкти заохочення дівчаток до енергетичних спеціальностей.

Протягом трьох днів хакатону відбудеться:

  • Майстер-класи з гендерної рівності та дизайн-мислення; 

  • Знайомство з успішними жінками, які побудували кар’єру в енергетиці;

  • Розробка групових проєктів щодо залучення дівчат в енергетику;

  • Менторський супровід команд;

  • Сесії з кар’єрних консультацій, тощо. 

Взяти участь у Хакатоні можуть дівчата віком від 16 до 24 років, які хочуть пов’язати своє життя з енергетикою. Для участі необхідно до 15 лютого включно заповнити реєстраційну форму та мотивацію, доступні за посиланням https://forms.gle/wKJe6pJC6nZWGjK86 

Експертне журі з представників організаторів відбере 35 дівчат для участі у Хакатоні. Результати відбору плануємо оголосити 18 лютого на сторінці #ДівчатаSTEM у Facebook.

Захід організовується в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці», що реалізується за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ).

Медіапартнери - Mind.ua, #Букви, Українська енергетика.

Подія на Facebook: https://www.facebook.com/events/255913739229685/ 

Контактна інформація: Чайка Дар’я, PR-менеджерка Центр “Розвиток КСВ”, pr@csr-ukraine.org

________

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об'єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org  

USAID Проєкт енергетичної безпеки (ESP) тісно співпрацює з Урядом України, приватним сектором та громадянським суспільством з метою зміцнення енергетичної безпеки України та перетворення енергетичного сектору України в сучасну рушійну силу економічного зростання, що орієнтована на ринок та інтегрована в ЄС. Енергетична безпека має вирішальне значення для незалежності та національного суверенітету України. Справжня енергетична безпека вимагає, щоб якісні енергетичні послуги були доступними, безперервними, надійними та безпечними для всіх українців.

16 лютого 2021
Поширити в Telegram
965
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою