20 квітня, 2024

Жінки - переселенки вже мають підприємницькі здобутки на Львівщині

27 липня 2017
Поширити в Telegram
3531

У межах проекту «Інноваційна програма розвитку підприємництва внутрішньо переміщених жінок у сільській місцевості» троє жінок із числа внутрішньо-переміщених осіб започаткували власну справу. Отож підприємливі жінки, котрі змушено полишили свої домівки внаслідок військових дій на Сході України та анексії АР Крим і пасивно не чекали ласки від держави, відкрили на галицьких теренах кав’ярню, йога-клуб та фотостудію для тварин.

Зазначимо, що проект реалізовують ГО «Центр просвітництва та розвитку людини» у співпраці з ГО «Фундація прав людини», за підтримки МЗС Литовської Республіки, Департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА, Львівського обласного центру зайнятості. А вже у серпні стартує новий проект для внутрішньо переміщених осіб, який передбачає менторську, фінансову підтримку та навчальний візит до Естонії представників кращих проектів. Загалом жінки-підприємиці отримали по 1000 євро кожна для реалізації своїм задумів. А організатори проекту не лише сприяли консультуванню учасників, але й супроводжували їх на кожному етапі реалізації задуму.

«Я дуже хотіла професійно фотографувати кішок і собак у студії. Проте чимало  звичайних студій цього собі не дозволяють. За допомогою проекту ми пройшли дуже цікаве навчання, мене підтримали і вже зараз у маю необхідне обладнання для зйомки домашніх улюбленців. Також я співпрацюю з ЛКП «ЛЕВ» та волонтерами, і ми вже прилаштували в добрі руки багато собак та цуценят. Так завдяки моїм фото тварини знаходять свій дім»,- розповіла донеччанка Наталя Кузнєцова, котра відкриває першу у Львові фотостудію для домашніх тварин.  

«Особливістю проекту було впровадження менторської підтримки від успішних бізнесменів, які консультували учасників з питань запровадження власної справи. Проекти, які ми обрали, вирізнялися оригінальністю, а також робили акцент  на розвитку районів Львівщини. Відтак втілення підтриманих ідей внутрішньо переміщених осіб дозволить не лише створити місця для дозвілля, а й стане платформою для налагодження комунікації між мешканцями та особами,  котрі в силу обставин, знаходять тут свій дім», – зазначила Наталія Проць, виконавчий директор ГО «Центр просвітництва та розвитку людини», керівниця проекту.

Ігор Галущак, Львів

27 липня 2017
Поширити в Telegram
3531
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою