19 квітня, 2024

Чоловічий порадник

11 квітня 2020
Поширити в Telegram
2255

Чоловічий Порадник – це спецпроект Гендеру в деталях із художником Олександром Греховим, у якому чоловіки дають поради іншим чоловікам щодо гендерних стереотипів. Мета серії – показати, що чоловіки можуть і мають підтримувати гендерну рівність не тому, що «так сказали феміністки», а тому що це базовий ціннісний орієнтир розумної людини. Окремі з цих порад ми взяли з реального життя.


Гендиректор успішної компанії Андрій

Андрій знає, що шукати на роботу «приємну молоду дівчину, яка стане прикрасою колективу» – це сексизм, а не бізнес. Будьте як Андрій!

Батько двох дітей Роман

Роман знає, що незахищений секс може призвести до вагітності, і якщо чоловік та жінка не готові мати дитину, їм варто користуватися контрацепцією. Ось так просто.

Олексій, майстер манікюру

Олексій знає, що немає «чоловічих» і «жіночих» професій, а гендерна рівність – це не про те, що когось беруть на роботу через статеву чи гендерну приналежність. Будьте як Олексій!

Ігор, який розділяє домашні обов'язки разом зі своєю партнеркою

Ігор знає, що прибирання й готування їжі – це НЕ обов'язок жінок, а справа, що вимагає додаткових часу й ресурсів. В Ігоря руки, а не лапки, він уміє прибирати й готувати і робить це на рівні з партнеркою. Будьте як Ігор!

Модель Олександр

Олександр знає, що жінки часто потерпають від сексуальних домагань. Тому Олександр підтримує своїх колежанок у модельному бізнесі, коли ті говорять про це, і не мовчить, коли стає свідком недоречних коментарів у їхній бік. А ще він знає, що жінка – НЕ сексуальний об'єкт. Будьте як Олександр!

Студент Ігор

Ігор знає, що поважати жінок це не про те, щоб поступитися місцем у транспорті вродливій дівчині чи гарно ставитися лише до своєї партнерки. Повага до жінок – це, перш за все, повага до людини, уміння прислухатися до неї і її потреб. Будьте як Ігор!

Гуморист Дмитро

Дмитро знає, що жарти, які ґрунтуються на дискримінації – вузьколобі, неактуальні й посилюють нерівність. Тому він намагається бути оригінальним і не посилювати стереотипи своїм гумором, а, навпаки, боротися з ними. Будьте як Дмитро!

Поліцейський Юрій

Юрій знає, що в насильстві завжди винна людина, яка це насильство вчинила. А ще Юрій переконаний, що чоловікам нема чого боятися рухів проти насильства щодо жінок, просто варто навчитися питати й діяти зі згоди самої жінки.

Бодібілдер Леонід

Леонід знає, що проявляти силу потрібно у спеціально відведених для цього місцях, і дім – явно НЕ таке місце. Тому Леонід радить усім людям, які схильні до фізичного насильства, записатися на бокс (і терапію, бажано). Прислухайтеся до Леоніда!

Менеджер (і супергерой на дозвіллі) Богдан

Богдан знає, що жінка на керівній посаді – це не удар по чиїйсь мужності, а звичайна реальність, у якій і жінки і чоловіки фахово виконують свою роботу. Будьте як Богдан!

11 квітня 2020
Поширити в Telegram
2255
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
«Треба заохочувати дівчат мріяти про масштабне» – Микола Ябченко
Знайомтесь! Микола Ябченко — експерт з комунікацій, профемініст. Працює в Програмі розвитку ООН, захоплюється адвокацією прав жінок, вихованням дітей та читанням книжок в метро, коли воно не закрите на карантин.
Олег Максим’як про гендерне насильство й стереотипи
Вітання! Це Олег Максим’як — студент-політолог, SMM-менеджер та журналіст, а окрім цього закоханий в архітектуру і є великим кіноманом, що ні дня прожити не може без перегляду фільму чи серіалу.
«Патріархат застарів та віджив своє» – Віктор Петрович
Вітання! Це Віктор Петрович — автор і ведучий блогів на YouTube про права жінок та ЛГБТ+.