28 березня, 2024

Владислав Марченко, заступник голови Запорізької обласної ради

22 жовтня 2019
Поширити в Telegram
2354

26 липня 2019: Поширив на своїй сторінці Фейсбук публікацію:

«Но настоящие Королевы никогда не станут обнажаться на публике. Посмотрите на свой образ и рассудите на кого вы похоже больше на Королеву или проститутку. И тогда осознайте какое по праву может быть к вам отношение».


(Оригінальна публікація на сторінці В. Марченка була видалена Фейсбуком через скарги користувачів)

29 липня 2019: У відповідь на критику пояснив свою позицію так:

«Я особисто захоплююся жіночою красою і глибоко переконаний, що жінка – це вінець Божого творіння. Немає нічого красивішого, ніж жіноча краса. [...] Я ще раз хочу сказати, я нормально ставлюся до слабкої половини статі. Ви зараз скажете, що це сексизм. Так прийнято в наших традиціях і в нашому народі. Ви, дівчата, для нас – це найцінніше, що може бути, що рухає чоловіками. Той двигун, який розвиває нашу країну. Але коли дівчина знецінює своє поняття жінки і краси, це викликає запитання».

Інтерв'ю з Владиславом Марченко. 

Спростування:

Якби Владислав Марченко не поділився позиченими у Фейсбуці рефлексіями, можна було б помилитися і припустити, що уповноважений з питань забезпечення гендерної рівності у Запорізькій області (та заступник голови облради) здатний діяти в інтересах жінок, вивчаючи проблеми, з якими вони стикаються та дієво їх вирішуючи. Але ні! Він – типовий сексист! Попри численні запевнення пана Марченка, що він жінками захоплюється, і що вони є «двигуном» для країни та чоловіків, які цією країною керують, депутат не виходить за межі сприйняття жінок як красивих об’єктів, чия роль – не діяти, а надихати чоловіків на дії. Нагадаємо, що краса і сексуальність були єдиними сферами для жіночої самореалізації в патріархальних суспільствах. В той час як розум, сила, досягнення вважалися чимось невластивим жінкам. В. Марченко не знає, що жінка має право одягатися так, як захоче вона, і що це не дає жодній людині право її принижувати, чіплятися до неї чи чинити будь-яке насильство в її бік. Адже у його світосприйнятті одягається жінка суто для привернення чоловічої уваги. І «ціна» її визначається саме ним. Більше того, його слова про те, що жінки, які носять короткі спідниці, заслуговують на ставлення до них як до «проституток», є очевидним виправданням насильства (дізнатися більше про явище насильства можна тут). А саме: вінтимблеймінгом, коли відповідальність за насильство перекладається на постраждалу сторону. Буцімто саме її дії привели до такої поведінки насильника (дізнатися більше можна тут). Але сексуальному насильству (як і будь-якому іншому) немає жодних виправдань! Коротка спідниця, яскравий макіяж, «природний інстинкт» тощо не дають права посягати на чиєсь тіло без згоди цієї людини (про сексуальні домагання з юридичної точки зору можна дізнатися тут).

22 жовтня 2019
Поширити в Telegram
2354
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою