29 березня, 2024

Ініціативні групи

24 червня 2018
Поширити в Telegram
3732

IAMSVIDOMA

Юний український проект, створений для розширення можливостей дівчат та жінок. Засновниці проекту впевнені: радикальні часи фемінізму досягли своєї мети — надавши жінкам правові засади для здійснення своїх бажань, та суспільство все ще не вільне від рамок і упереджень, стосовно гендеру, що заважає багатьом жінкам жити тим життям, яким вони хочуть, та не боятися своїх бажань. Робота проекту розділена за п'ятьма основними напрямками: особистість, образ, оточення, країна та світ і здійснюється шляхом інформування, просвітництва та консультування. 

рівні у кривому

Ініціативна група, створена з метою популяризації та сприяння гендерної рівності у місті Кривий Ріг.

Коаліція з протидії дискримінації в Україні

Всеукраїнська недержавна громадська правозахисна ініціатива, заснована шляхом підписання українськими неурядовими організаціями  спеціального Меморандуму 5 квітня 2011 року. Серед завдань Коаліції - сприяння прийняттю комплексного антидискримінаційного закону, що покликаний конкретизувати та розвинути нормативно-процесуальні основи протидії дискримінації в Україні, зокрема дискримінації за ознаками статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації. 

Індустріальний гендерний комітет з реклами

ІГКР проводить експертизу реклами на наявність дискримінації. Комітет розглядає скарги на дискримінаційну рекламу від громадян, а також надає експертні висновки за зверненням державних органів.У своїй роботі ІГКР спирається на Стандарт НЕДИСКРИМІНАЦІЙНА РЕКЛАМА ЗА ОЗНАКОЮ СТАТІ СОУ 21708654 -002-2011. Розуміючи, що реклама має значний вплив на суспільну свідомість, Стандарт підтримано фаховими асоціаціями маркетологів та рекламістів, провідними ґендерними організаціями та іншими асоціаціями, члени яких є замовниками реклами. 

Громадський альянс "Політична дія жінок"

Представники і представниці громадських організацій, які об’єдналися задля підсилення та лобіювання участі жінок у політиці. Місія: адвокація політичних прав жінок для досягнення ґендерного балансу у владі всіх рівнів.

 Дівчата STEM

Сторінка для об'єднання дівчат і жінок, які працюють, навчаються та зацікавлені у STEM галузі. Створена Центром "Розвиток КСВ". STEM - це наука (science), технологія (technology), інженерія (engineering) та математика (mathematics). Це галузі, які розвиваються найбільш швидкими темпами та є дуже перспективними для майбутньої професії. На жаль, серед працівників STEM жінки займають менше 25%, і мета цього проекту - подолати гендерні стереотипи при виборі професії, а також підвищити віру дівчат у власні здібності та можливість побудувати STEM кар’єру в Україні.

STEM is FEM

STEM is FEM - це освітня благодійна ініціатива, що спрямована на популяризацію технологічної сфери серед дівчат. Мета проекту – звернути увагу українських школярок на освіту у STEM-напрямках: наука, технології, інжиніринг та математика. На сьогодні жінок у цих галузях значно менше за чоловіків. Проект стартував у вересні 2019 року. Кожні два місяця STEM is FEM обирає вузьку галузь і знайомить із нею дівчат на освітньому модулі. Перший модуль, відбувся у жовтні 2019 та був присвячений темі Біотехнологіям, другий - темі ІТ, а у лютому відбувся модуль на тему Енергетики та Екології. Переможниці модулів отримали можливість взяти участь у Webit Festival Europe (Валенсія), Perspektywy Women in Tech (Варшава) та Yale International Alliance Conference on Global Citizenship (Рим). 

Телеграм-канал про гендерну історію

Випускниця Києво-Могилянської академії, історикиня Mariah Chorna створила телеграм-канал про гендерну історію, де вона ділиться цікавими академічними текстами/джерелами про жіночу і чоловічу історію. Марія фахово досліджує 19 ст., але пише про 18-20 ст. Марія планує ділитись матеріалами переважно про: сексуальність, освіту, (воєнне) насильство, побут, міста, орієнталізм, маскулінність, права людини. Авторка каналу вважає себе академічною феміністкою, а досліджувати жінок – це її активізм. 

Дівчата творять

Дівчата творять — це ініціатива з ІФ, створена для підсилення жінок через неформальну освіту, мистецтво та арт-терапевтичні заняття. Цілі: створити спільноту активних та творчих жінок; підвищити рівень сексуальної освіти серед дорослих та дітей; протидіяти насильству в сім'ї та суспільстві; обстоювати толерантність та різноманіття через неформальну освіту.

Премія  «Створено жінками»

Однією з цілей цього конкурсу є заохочення жіночого підприємництва в Україні, демонструючи приклад жінок, котрі до них вирушили в пригоду підприємництва та показати, що досягти успіху можливо. Цей конкурс був створений за ініціативи комітету бізнес-леді CCIFU, до якого входять жінки, що є  засновницями, директорами або членами комітету французьких компаній в Україні.

Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86»

У 1990 році молоді мами з університетською освітою, стурбовані впливом наслідків Чорнобильської катастрофи на здоров’я, об’єдналися, щоб захистити інтереси своїх дітей. З 1991 року вони — Київська міська громадська організація «МАМА-86-Київ», а з 2001 року «МАМА-86» зареєстрована у статусі всеукраїнської. Зараз до складу організації входять 19 регіональних осередків. Центральний офіс ВЕГО «МАМА-86» знаходиться у м. Київ. Серед цілей організації просування екологічно дружнього стилю життя, сталого споживання та виробництва в Україні.

24 червня 2018
Поширити в Telegram
3732
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою