24 квітня, 2024

50/50 Сучасне гендерне мислення

23 квітня 2018
Поширити в Telegram
4773
Завантажити у форматі: PDF (7.7 МБ)
Тамара Мельник

кандидатка юридичних наук, доцентка, громадська активістка. Працювала у Київському  національному університеті ім. Тараса Шевченка, Інституті філософії та Інституті держави і права НАНУ, Національному транспортному університеті. Була експерткою з гендерних питань Програми розвитку ООН, радницею Міністра України у справах сім’ї та молоді[1]. Керівниця Ініціативної групи з гендерних питань  Верховної Ради України, створеної у 1999 році народним депутатом України М.П. Ковалко. Експертка Школи рівних можливостей[2], голова наглядової ради БО БТ «Київський інститут гендерних досліджень»[3]. Співзасновниця організації «Ліга жінок-виборців України 50/50».

Читайте також:

Це видання ставить за мету надати поняття, які увійшли у сучасну суспільно-політичну лексику, але інколи по-різному сприймаються і по-різному інтерпретуються у мові науковців, політичних діячів та активістів громадських структур. Передбачає розширення гендерного мислення, переоцінку й усвідомлення цінностей сучасності з урахуванням гендерного підходу до них та активізацію гендерної діяльності з метою прискорення процесу оновлення та реформування суспільства. Розраховане на широкого читача.

Словник завжди виконує важливу функцію стати пам'яттю часу, в який він видається, і сприяти науковому спілкуванню й активізації наукової думки. Таке спілкування особливо важливе при формуванні кола дослідників певного наукового напряму. В умовах становлення й розвитку гендерних досліджень термінологічне взаєморозуміння сприятиме згуртуванню дослідників і пошуку наукової істини, що є предметом їх наукового інтересу в сфері гендеру. 

Мельник Т. М. 50/50 Сучасне гендерне мислення: Словник / Т. М. Мельник, Л. С. Кобелянська. — Київ: К.І.С., 2005. — 280 с.

23 квітня 2018
Поширити в Telegram
4773
Завантажити у форматі: PDF (7.7 МБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою