29 березня, 2024

Право на мінімальну гідну зарплатню

8 травня 2019
Поширити в Telegram
2536
Завантажити у форматі: PDF (1.9 МБ)
Оксана Дутчак

Магістр соціології та соціальної антропології, заступниця директорки "Центру соціальних і трудових досліджень". Сфера наукових інтересів: протести, робітничі протести, неолібералізм, світ-системний аналіз, соціальна антропологія, ідеології.

Анна Оксютович

Cоціальна працівниця, дослідниця, координаторка Young Christian Workers Ukraine, співзасновиця Феміністичної майстерні. Займається дослідження умов праці і життя молоді у складних життєвих ситуаціях, курує освітні програми для молоді

Читайте також:

Умови та оплата праці у глобальних ланцюгах постачання західних брендів та ретейлерів перебувають у фокусі уваги вже не перше десятиліття. Цьому сприяють численні скандали, пов’язані з використанням дитячої праці, репресіями проти профспілок та самоорганізації, нещасні випадки та трагедії на виробництві. Однак чи не найбільшими системними проблемами виробництва брендового одягу є низька оплата та тривала понаднормова праця, які унеможливлюють гідний рівень життя для працівни_ць та їхніх сімей, призводять до матеріальної бідності та постійного браку часу. Для подолання цих проблем потрібно зробити багато, зокрема визначити, якою ж має бути оплата праці, щоб забезпечувати гідний рівень життя.

Дослідження присвячене прекарним умовам праці та якості життя швачок на підприємствах, що включені до глобальних ланцюгів постачання. За методикою «Кампанії за чистий одяг» проведено оцінку вартості продуктового кошика працівниць і вирахувано розмір рекомендованої мінімальної гідної зарплатні. Результати дослідження екстраполюються на показники оплати праці та якості життя всіх громадян, адже мова йде про фундаментальне право людини на гідну оплату праці та перспективи стійкого соціального та економічного розвитку України.

Право на мінімальну гідну зарплатню. Результати дослідницького проекту «Умови та оплата праці в українській експорто-орієнтованій швейній індустрії» / Дутчак О., А. Оксютович; Rosa-Luxemburg-Stiftung в Україні, АРТ КНИГА. – Київ : Аванпост-Прим. – 32 с.  

8 травня 2019
Поширити в Telegram
2536
Завантажити у форматі: PDF (1.9 МБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою