28 квітня, 2024

Жорстка економія, гендерна нерівність та фемінізм після кризи: знецінення праці жінок і відмова держави

12 лютого 2019
Поширити в Telegram
4452
Завантажити у форматі: PDF (857 КБ)
Оксана Дутчак

Магістр соціології та соціальної антропології, заступниця директорки "Центру соціальних і трудових досліджень". Сфера наукових інтересів: протести, робітничі протести, неолібералізм, світ-системний аналіз, соціальна антропологія, ідеології.

Читайте також:

Дослідження присвячене наслідкам економічної кризи 2014 р. та урядової політики жорсткої економії для життя жінок в Україні, зокрема, жінок зі структурно непривілейованих груп. Проаналізовано реальну соціально-економічну нерівність чоловіків та жінок, тенденції до знецінення репродуктивної праці, зміни в доступі жінок до «продуктивної» праці та вплив інфраструктурних урізань на гендерну нерівність у країні. Окреслено реакції феміністичної спільноти та надано рекомендації для лівих акторів.

Це дослідження профінансоване з коштів Міністерства економічного співробітництва та розвитку ФРН. Публікація та її частини надаються до безкоштовного використання за умови належного посилання на оригінальну публікацію. Зміст публікації може не співпадати з офіційною позицією Rosa-Luxemburg-Stiftung. Відповідальність за інформацію та погляди, висловлені в цій публікації, несе авторка.

Дутчак О. Жорстка економія, гендерна нерівність та фемінізм після кризи: знецінення праці жінок і відступ держави в Україні. – Київ: Rosa-Luxemburg-Stiftung в Україні; АРТ КНИГА. – 56 с.

Джерело. 

12 лютого 2019
Поширити в Telegram
4452
Завантажити у форматі: PDF (857 КБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою