19 березня, 2024

Турбота як робота: материнство у фокусі соціології

3 листопада 2017
Поширити в Telegram
4323
Олена Стрельник

Докторка соціологічних наук, гендерна дослідниця, авторка книжки «Турбота як робота: материнство у фокусі соціології» («Критика», 2017).

Турбота як робота: материнство у фокусі соціології

Читайте також:

Авторка пропонує розглянути материнство як соціальну практику й демонструє, наскільки варіативними є такі практики в соціоісторичному вимірі, й як вони змінюються у сучасному суспільстві, зокрема українському. Також у монографії залучено емпіричний матеріал і здійснено аналіз державної політики та ринку праці як соціокультурних смислів материнства.

У монографії запропоновано авторську концепцію материнства як соціальної практики та продемонстровано пізнавальні можливості соціологічної концепції материнства для вивчення повсякденного розгортання материнських практик на прикладі поєднання оплачуваної праці й турботи про дітей.

Монографію адресовано фахів/-чиням із соціології сім’ї, демографії, соціальної політики та ґендерних студій, викладач/-кам і студент/-кам вишів, а також усім, хто цікавиться темою материнства і ґендерною проблематикою. [джерело]

Стрельник О. Турбота як робота : материнство у фокусі соціології : монографія / О. Стрельник. – Київ : Критика: Київ. нац. ун-т ім. Т. Шевченка, 2017. – 280 с. 

3 листопада 2017
Поширити в Telegram
4323
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою