29 березня, 2024

Проблема насильства в українських сім’ях. Соціологічне опитування

19 липня 2018
Поширити в Telegram
3510
Завантажити у форматі: PDF (1.2 МБ)
Читайте також:

Протягом тривалого часу в Україні на мікросоціальному рівні проблему насильства в сім’ї активно не обговорювали. Ініціаторами захисту жертв насильства стали правозахисні громадські організації, в першу чергу жіночі, які не лише розпочали рух проти насильства, але й спонукали державні органи влади до створення необхідної законодавчої бази щодо розширення державної системи захисту від насильства та інформування населення.

Для того щоб привернути увагу до проблеми, виміряти розповсюдженість явища насильства в сім’ї та розробити ефективні інструменти запобігання цьому явищу, потрібна відповідна статистична база, котра, слід визнати, все ж не може повністю відобразити всі аспекти цієї соціальної проблеми. Саме тому дане соціологічне дослідження, основою якого стало опитування населення, сприятиме кращому вивченню проблеми та дасть можливість відповідним державним органам розробити інструменти протидії цьому ганебному явищу.

Зміст:

  • Розділ 1. Теоретико-методологічна засади проведення опитування населення щодо насильства в сім'ї;
  • Розділ 2. Результати опитування населення щодо проблеми насильства в сім'ї;
  • Розділ 3. Опитування експертів та їхня оцінка проблеми насильства в сім'ї;
  • Висновки;
  • Додаток. Перелік організацій, представники яких взяли участь в опитуванні.

Проблема насильства в українських сім’ях. Соціологічне опитування / Л. Кобелянська, С. Павлиш; за ред. Павлиш С.О. – Запоріжжя: Друкарський світ, 2010. – 52 с.

19 липня 2018
Поширити в Telegram
3510
Завантажити у форматі: PDF (1.2 МБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою