25 квітня, 2024

Депутати Європарламенту були звинувачені в сексуальних домаганнях

28 жовтня 2017
Поширити в Telegram
2723

Скандал у Голівуді запустив ланцюгову реакцію виявлення випадків сексуальних домагань у всьому світі. Жертви-жінки знаходять у собі мужність зізнаватися про те, що сталося декілька років тому або ж навіть продовжує руйнувати їхнє життя навіть зараз. Відтак  у Європарламенті вирішили розгорнути кампанію проти сексуальних домагань, про що йдеться у повідомленні на офіційному сайті. Голова Європарламенту Антоніо Таяні наголосив на необхідності збільшити усвідомлення і розуміння проблеми консультативним комітетом членів/членкинь Європарламенту, що займається питаннями не лише сексуальних домагань, а проблемами усіх форм домагань і утисків на робочому місці.

(Членкиня Європарламенту Террі Рейнтке тримає плакат з хештегом “MeToo” під час дебатів, де обговорювалися превентивні заходи проти сексуальних домагань).

Ще раніше почали з'являтися повідомлення про звинувачення в сексуальних домаганнях євродепутатів з Німеччини. Також у газеті The Sunday Times опубліковано історії співробітниць про домагання з боку чоловіків-євродепутатів. Членкині французького парламенту розповідають про існування «чорного списку» депутатів, взаємодії з якими варто було уникати.

Політикині регулярно зазнають сексуального, психологічного і фізичного насильства. Про сексизм, утиски і насилля щодо парламентарок читайте у нашому матеріалі від Любові Жарової.

28 жовтня 2017
Поширити в Telegram
2723
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою