26 квітня, 2024

Електронна форма вимоги ратифікації Стамбульської конвенції

6 листопада 2017
Поширити в Telegram
5074

Стамбульська Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству  - це міжнародний документ, що пропонує комплексний підхід протидії домашньому та гендерно зумовленому насиллю. Але українська влада не спішить з її ратифікацією, оскільки протягом останніх років пріоритетом діяльності було вирішення більш нагальних проблем, пов'язаних із кризою на Сході, економічною ситуацією, міжнародними відносинами. Також відкладення рішення пояснюється зобовязанням вжити низку заходів: створити незалежний координаційний орган, розробити форму співпраці з жіночими громадськими організаціями, збирати й аналізувати статистичні дані. Відповідно це супроводжується додатковими витратами з боку держави. 

Однак попередження домашнього насильства повинно стати одним із ключових напрямків діяльності як держави, так і громадськості. Адже переважна більшість жертв і досі обирає мовчання. Ратифікація Стамбульської Конвенції стала б кроком, який би зміцнив державний захист постраждалих, а також би наблизив Україну до європейських стандартів. 

Небайдужі українки та українці можуть самостійно звернутися до депутатів за допомогою цієї електронної форми, створеною Amnesty International в Україні, вплинути на процес ратифікації Стамбульської конвенції та початку імплементації її положень у національне законодавство.

6 листопада 2017
Поширити в Telegram
5074
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою