19 квітня, 2024

Феміністичні події в Україні 28 вересня - 4 жовтня

28 вересня 2020
Поширити в Telegram
1092
Цього тижня також відбудеться КиївПрайд. Ознайомтеся з програмою за посиланням.

27-30 вересня

2-Й КОНГРЕС РІВНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ

Вже 17 вересня відбудеться наш ДРУГИЙ КОНГРЕС РІВНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ.
У зв'язку з коронавірусною ситуацією ми зустрінемося онлайн.
Тому ми вирішили не обмежуватися одинм днем і цілий місяць присвятити рівності, який почався 17 серпня, а завершиться зустріччю з неймовірними спікерами та спікерками.

Щоб долучитися до заходу та отримати більше інформації – зареєструйтеся, будь ласка, за цим посиланням

УВАГА: Конгрес продовжено. 

Сторінка події у ФБ.

28-30 вересня

ДО ВIЛЬНОГО ПИСЬМА
Текстуальна виставка учасни_ць курсу «Теорії та практики феміністського письма»

«ДО ВІЛЬНОГО ПИСЬМА» — це work in progress виставка учасни_ць онлайн-курсу «Теорії та практики феміністського письма», що відбувся влітку 2020. Курс було організовано Феміністичною Майстернею за підтримки Фонду Рози Люксембурґ. У ньому взяли участь україно- та російськомовні автор_ки з різних міст України, а також інших країн світу (Білорусі, Німеччини, Казахстану, Росії). Курс вела і модерувала поетка, дослідниця сучасної феміністської літератури, редакторка онлайн-видання «Ф-письмо» Ґаліна Римбу.

Ми говорили і писали, виходячи з різних політичних/ географічних локусів і культурних контекстів, різних фемінізмів. Ми говорили про те, як формуються канони та ієрархії в літературних світах. Про те, як позбутися страху письма, як наважитися писати про досі «табуйовані» теми: жіночу/ квір-тілесність, сексуальність, афекти. Про те, як писати вільно.

Ми шукали слова для опису різних досвідів, бажань і внутрішніх станів. Ми винаходили письмо-процес, сповнене відкритих змістових просторів і значень — феміністське письмо. Ми шукали власні визначення феміністського/ жіночого/ квір-письма в полілозі.

Пропонуємо вашій увазі такі ламкі й неспокійні фрагменти нашої праці.

Учасни_ці: Оксана Казьміна (Київ), Фрідріх Чернишов (Київ), Віка Кравцова (Берлін), Олена Кремньова (Львів), Дарія Селищева (Харків), Інна Краснопєр (Берлін), Юлія Чарнишова (Мінськ), Настя Пярi (Санкт-Петербург), Таня Винська (Львів), Марія (Марка) Толмачова (Київ), Ія Ківа (Київ), Тетяна Непипенко (Київ), Данік Задорожний (Львів), Настя Теор (Київ), Анна Тєрєшкіна.

Тексти у форматi вiдео: Уляна Биченкова, Настя Пярi, Інна Краснопєр, Юлія Чарнишова, Данік Задорожний, Анна Тєрєшкіна, Зоя Фалькова, Марія (Марка) Толмачова, Ія Ківа, Марія Лукьянова, Фрідріх Чернишов.

Кураторка: Ґаліна Римбу (Львiв)
Координаторка: Анастасiя Юрченко (Львiв)
Верстка текстiв/ афiша: Зоя Фалькова (Алмати).

Сторінка події.

29 вересня

Сурогатне материнство і українське законодавство

Сурогатне материнство - надзвичайно дискутована тема. Аналітичний центр ЮрФем опублікував серію матеріалів, які розкривають тему з різних сторін: яке законодавче регулювання в Україні, яка світова практика, як з етичними аспектами?

Ми вирішили ще раз обговорити це питання і цього разу - у прямому ефірі.

Поговоримо про:

Право на сурогатне материнство як одне з репродуктивних прав людини. Проблеми реалізації.

Законодавчі гарантії подружжя та сурогатної матері, які вступають у відносини сурогатного материнства.

Договір сурогатного материнства: питання його форми, змісту,наслідків його недотримання для сторін відносин сурогатного материнства

Спікерки/и:
 Oksana Kashyntseva - адвокатка, членкиня Комітету медичного та фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України, кандидат юридичних наук
Євгенія Кубах - співзасновниця ГО “Природні права Україна”
Олександра Егерт - виконавча директорка Ukrainian Bar Association (Асоціації правників України).
Kateryna Shunevych - керівниця Аналітичного центр "ЮрФем", аспірантка Львівського національного університету ім. І. Франка
Юлія Дузь - адвокатка Адвокатського бюро Олени Бабич,
Сергій Антонов - директор і засновник Центру медичного та репродуктивного права, адвокат, медіатор, аудитор з якості послуг.
Таліна Кравцова – адвокатка, партнерка ЮФ Asters
Корнієнко Марина - молодша юристка ЮФ Asters

Модеруватиме Hrystyna Kit.

Не пропустіть трансляцію 29 вересня, 10.00

Пряма трансляція на сторінці Аналітичного центру ЮрФем.

Сторінка події.

3 жовтня

Театр проти насильства

Мета нашого проєкту «Театр проти насилля» зробити навколишній світ безпечним та затишним для якомога більшості людей. Аби до насильства сформувалась нульова толерантність і воно зникло з нашого суспільства як явище. І саме ці цінності є основними в діяльності громадської організації «Жінка майбутнього».

Проєкт «Театр проти насильства» створено за реальними історіями людей, що постраждали від насильницьких дій чи дискримінації. Дійство складається з двох актів, які висвітлюють найбільш поширені ситуації.

Детальну інформацію про проект #ТеатрПротиНасильства ви можете отримати на сайті: https://womanfuture.com.ua

Проект реалізується ГО "Жінка Майбутнього" за підтримки @Український культурний фонд.

Детальніше - за посиланням. 

28 вересня 2020
Поширити в Telegram
1092
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою