23 квітня, 2024

Молоді українки мають змогу виграти стипендію на навчання

18 березня 2021
Поширити в Telegram
902

Організатори конкурсу есе про українських науковиць продовжили прийом робіт до 21 березня включно. Головний приз змагання - стипендія на навчання.

Щоб долучитися до світу науки змогло якомога більше дівчат, прийом конкурсних есе в рамках освітнього арт-проекту «Наука – це вона», було продовжено ще на тиждень.

Головними партнерами конкурсу виступають ООН Жінки в Україні та Дитячий фонд ООН в Україні (ЮНІСЕФ). Проект «Наука – це вона» є частиною глобальної ініціативи ООН «Покоління рівності», метою якої є популяризація наукових та технічних спеціальностей серед молодих жінок та дівчат, а також досягнення  гендерного паритету у всіх напрямах людської діяльності.

Стати учасницею конкурсу есе може кожна дівчина віком від 14 до 21 року. Для цього вона повинна надіслати есе про одну з 12 жінок-науковиць, запропонованих організаторами - благодійним освітнім проєктом STEM is FEM. Кількість робіт від однієї конкурсантки – необмежена: вона може прислати хоч і 12 есе про різних жінок-вчених, та збільшити свій шанс на перемогу.

Кожне есе має відповідати наступним вимогам:

  • Повна унікальність – робота має бути новою та ніде раніше не публікуватися;
  • Має містити тільки правдиві факти про обрану героїню;
  • У творі потрібно описати наукові досягнення обраної фігури, їх вплив на долю людства та враження, яке героїня справила на авторку особисто;
  • Мова твору має бути українською, обсяг – до 500 слів.

Переможниця отримає головний приз конкурсу – стипендію, яку витратить за власним розсудом, але обов’язково на навчання. Спонсори конкурсу нададуть 4 тисячі доларів, а решту суми зберуть на благодійному аукціоні.

Ще одинадцять лауреаток отримають інші цінні призи від спонсорів та партнерів проекту.

18 березня 2021
Поширити в Telegram
902
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою