29 березня, 2024

Події 05-11 червня

5 червня 2017
Поширити в Telegram
3606

Події 05-11 червня

5 червня, ДНІПРО  —  «Воркшоп із пошиву банерів Sew & communicate»

Учасниці Швейный кооператив ШВЕМЫ шиють банери для акцій та демонстрацій на актуальні теми в Санкт-Петербурзі та Києві. Тепер вони вирішили розвідати повістку Дніпра під час воркшопу і спілкування з житель_ками міста й активістською спільнотою.
Тематика воркшопу - фемінзм. 
Долучайтесь, втілюйте свої політичні ідеї в текстилі! Деталі за посиланням

6 червня, ДНІПРО — лекція «Фемінізм: бунт минулого або тренд сьогодення?»

В рамках Construction festival 2017 правозахисниця і гендерная экспертка Марина Герц презентує лекцію «Фемінізм: бунт минулого або тренд сьогодення?», у якій спробує визначити роль і становище фемінізму в сучасній культурі і суспільстві. Організаторка: Ольга Полякова

Вхід вільний, всі деталі на сторінці заходу. 

8 червня, КИЇВ — презентація дослідження «Материнство у фокусі соціології»

Видавництво «Критика», Інститут Критики, Представництво Фонду імені Гайнриха Бьоля в Україні та Програма імені Фулбрайта в Україні запрошують на презентацію книжки соціологині, ґендерної дослідниці, докторантки факультету соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олени Стрельник «Турбота як робота: материнство у фокусі соціології».
У монографії запропоновано авторську концепцію материнства як соціальної практики.

Спільно з авторкою участь в обговорені візьмуть Людмила Малес (соціологиня, фахівчиня з ґендерної проблематики, КНУ ім. Тараса Шевченка) і Анна Шаригіна (психологиня, активістка, Жіноче об’єднання «Сфера» / Queer Home, Харків).
Модеруватиме зустріч Анна Довгопол, координаторка програми «Ґендерна демократія» Представництва Фонду імені Гайнриха Бьоля в Україні.

Вхід вільний, детальніше тут

8 червня, КИЇВ – інтерактивна вистава жінок-ВПО 

Структура ООН Жінки та Уряд України зберуть разом переселенок з різних регіонів України на інтерактивний семінар.

Під час заходу жінки, котрі були змушені залишити свої домівки через збройний конфлікт, покажуть надихаючу театральну виставу про бар’єри, з якими вони стикаються на шляху до соціальної інтеграції та про те, як їм вдається долати перешкоди і розбудовувати мир у приймаючих громадах.

Для акредитації пишіть Eugenia Kuznetsova

Онлайн-трансляція буде доступна на сторінці організатор_ок. 

8 червня, ДНІПРО — Презентація книги «Гендер для всіх. Виклик стереотипам»


 

Книга «Гендер для всіх» – це освітній, просвітницький проект, покликаний продемонструвати глибину проблематики гендерної нерівності, але водночас розрахований на широку цільову аудиторію – читачок і читачів, які зацікавлені у тому, аби критично задуматися над суспільними стереотипами щодо жінок і чоловіків. 

Презентація відбудеться за фінансової та ідейної підтримки Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні та за участі авторки Тамари Марценюк, а також Ганни Мягких. 

Рецензію на книгу від журналістки Громадського Радіо Ірини Славінської читайте на нашому сайті, а всі деталі стосовно презентації – на сторінці заходу. 

9 червня презентацію можна відвідати в ЗАПОРІЖЖІ.  Детальніше тут

КиївПрайд2017 анонсував детальну програму!

9 червня – ЛГБТІК-ретроспектива від KISFF

Якщо ви пропустили добірку фільмів «Out & Proud» на Kyiv International Short Film Festival, є можливість переглянути кращий квіровий короткий метр цієї п’ятниці у PinchukArtCentre

Вхід вільний за попереднью реєстрацією, детальніше за посиланням.

10 червня – Майстерня театру пригноблених

В суботу запрошують долучитись до театру пригноблених – майстерню із відновлення контакту із собою та переосмислення активізму через театр і рухові практики. 

Проводитиме майстерню Нін Ходорівсько – член_киня ГО «Театр для діалогу». 

Всю інформацію можна знайти на сайті фестивалю. 

Побачимось!

Текст: Божена Маковська

5 червня 2017
Поширити в Telegram
3606
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою