29 березня, 2024

Події 11-17 червня 2018 року

10 червня 2018
Поширити в Telegram
2933

Події 11-17 червня 2018 року

8-17 червня, КИЇВ - КиївПрайд-тиждень

Перелік офіційних заходів КиївПрайд-тижня 2018 шукайте тут

12 червня, ЖИТОМИР - Он-лайн трансляція медійного марафону "Рівність в політиці"

 Дивіться онлайн-трансляцію медійного марафону «Рівність у політиці» у м. Житомир та долучайтеся до обговорення в режимі онлайн. Медійний марафон присвячений обговоренню рівного доступу до участі у політиці на всіх рівнях та охоплюватиме заходи, спрямовані на заохочення публічного діалогу стосовно переваг ґендерної рівності в політиці. Рівні права та можливості для участі в управлінні державою, своєю громадою – це необхідна умова для подальшого демократичного поступу України. Ви можете дивитись онлайн-трансляцію тут, на сторінці Жінки - це 50% успіху України або на сайті http://50vidsotkiv.org.ua/ та залишати у коментарях до трансляції ваші запитання до спікерів та спікерок. Початок об 11.00. Сторінка трансляції з її детальною програмою – за посиланням.

13 червня, КИЇВ – Тренінг «Жіноча сексуальність: знайомство з собою»

Під час тренінгу розберуться, що таке жіноча сексуальність, де вона ховається і чим приваблива. Складуть персональний сексуальний профіль слухачок, і через нього будуть вчитися усвідомлювати зони росту своєї сексуальності. Шукатимуть сексуальні погляди й переконання, які заважають насолоджуватися собою і отримувати задоволення від життя, сексу, спробують трансформувати їх у такі, що навпаки підтримують. Говоритимуть про оргазм, точки G, K, U та ін. Тренінг проведе Юлія Ярмоленко – секс-педагогиня, авторка програм з сексуальної грамотності, авторка більше ніж 1000 статей на медичні теми. Початок о 19.00 у Orange Kids Space (вул. Златоустівська, 34, 5-й поверх). Сторінка тренінгу.

13 травня, КИЇВ - Відкриття КиївПрайд 2018

Запрошуємо на святкування з нагоди відкриття КИЇВПРАЙД2018. О 17.00 працюватиме Дружнiй простiр «КИЇВПРАЙД», де будуть представлені ЛГБТ+ та дружнi до нас iнiцiативи, проекти, органiзацiї та бiзнеси. О 19.00 відбудеться Перформанс Тетяни Корнєєвої «Come In/Out». Урочиста церемонія відкриття розпочнеться о 19.30. Після 20.30 – дружнє спілкування, welcome-пригощання, розiграш подарункiв вiд КиївПрайд та друзiв, музика, напої, спілкування. Креативним простором заходу слугуватиме Галерея «Арт-причал». Офіційна сторінка ФБ – тут.

13 червня, КИЇВ – Вистава MachoMen

Вистава MACHO MEN, Reflektor teatar, є театрально-документальною постановкою, що присвячена буттю сучасних чоловіків. Головною темою вистави MACHO MEN є спроба показати, як сприймається і що очікується від сучасного чоловіка, та як культура впливає на його становлення. Вважається, що він має демонструвати свою владу і силу, напористість і сміливість, що часто “вилазить боком”, адже може мати негативний вплив на нього та його справжнє “Я”. Текст вистави складається наче колаж з особистих історій, досвідів і поглядів учасників театру, які у співавторстві написали сценарій; виставу поставлено за мотивами книги Стіва Біддальфа “Мужність (Manhood)”; використано цитати очільників чоловічого руху, фрагменти з газет, інтернету і телебачення. Авторами концепції, режисури та драматургії є Мілена Богавач і Воїслав Арсіч. Вистава відбуватиметься сербською мовою із субтитрами українською та англійською. Вхід вільний. Обов’язкова реєстрація. Початок о 18.30 у Bel etage Event Club (вулиця Шота Руставелі, 16а). Сторінка вистави – тут.

15 червня - Дедлайн заповнення заявки на участь у Зеленій Академії

Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine запрошує до участі в першій українській "Зеленій академії" — літній школі про принципи зеленої демократії та їхній потенціал для України. Школа відбудеться 13—19 серпня 2018 року в Карпатах. Детальніше про подію. Подати заявку на участь: bit.ly/zacademy18 

14 червня, ДНІПРО – Лекція «Чому не було великих художниць?»

Для третьої лекції з циклу «Контексти візуальної культури» її авторка Олена Годенко-Наконечна використала назву книги відомої американської дослідниці Лінди Нохлін «Чому не було великих художниць-жінок?». Представниці феміністичної теорії ХХ ст. присвятили багато уваги подібним питанням. Наприкінці ХХ ст. прийшло наступне покоління науковців, жінок і чоловіків, які використовували нові – ґендерні – підходи в розмові про статі. Чим же відрізняється «ґендер» від «фемінізму»? Як по-новому можна сприймати історію мистецтва з ґендерних позицій? Яке місце в «чоловічій історії» займає жінка – жінка як мисткиня, і жінка як образ в мистецтві? Усі ці та інші специфічні аспекти зазначеної теми будуть розглянуті на прикладах творів класичного та сучасного мистецтва, у яких жінка виступає то як авторка, то як модель. Лекція розпочнеться о 19.00 у Галереї Артсвіт (вул. Січових Стрільців, 4а). Сторінка події.

15 червня, КИЇВ – Вистава «Чи має ЛГБТ-історія майбутнє у пострадянських країнах?»

ЛГБТ рухи у країнах колишнього Радянського Союзу зіштовхуються сьогодні із серйозними викликами. «Офіційна» гомофобія стала частиною популістської політики. Російський закон про «гей пропаганду» 2013 року започаткував цю тенденції у країнах, де проросійські сили копіювали цей закон (як, наприклад, в Україні та в інших колишніх радянських республіках). Кремль веде культурну війну проти квір-знання, досі небачену в історії пострадянського регіону. В той же час фактичне насильство над ЛГБТ зростає. У цих умовах, чи потрібна ЛГБТ-рухам із пострадянських країн їхня історія? Чи мають ЛГБТ-ініціативи докладати зусиль, щоб дізнатися про квір-минуле своїх країн? Чи, можливо, існують більш нагальні пріоритети для політичних дій? Під час лекції ми піднімемо питання, чи може знання про історичне минуле мати вплив на боротьбу з гомофобією в Україні та в інших країнах колишнього Радянського Союзу. Лектор: Ден Хілі, професор сучасної російської історії в Оксфордському університеті. Початок о 17.30 у Галереї «Арт-причал». Сторінка заходу в ФБ.

16 червня, ЛЬВІВ - Всесвітній день батька в Театрі ляльок

Запрошуємо татусів з дітьми на Сувору вечірку. Веселі розваги, розумні розмови, море любові і ніжності для татусів з дітьми. На дві години приміщення театру перетвориться на місце чарівних перевтілень, неймовірних можливостей та пізнавальних цікавинок, де кожен обов'язково знайде розвагу собі за смаком. Вартість квитка – 50 грн. Татусям вхід безкоштовний. Початок о 15.00 у Львівському театрі ляльок (пл. Данила Галицького, 1).  Сторінка події у ФБ – за лінком.

16 червня, КИЇВ - Лекція-практикум від Олексія Шершньова та Наді Перевізник

 Безкоштовна лекція-практикум у межах проекту «Успіх кожної жінки: Розпочни свій бізнес вже сьогодні!» відбудеться за сприяння ГО «Жіноча Ліга». Спікерами та спікерками події виступлять Олексій Шершньов (Alexey Shershnev) – успішний бізнесмен та власник медичної клініки "ilaya" - першої в Україні клініки, яка займається відновленням кісткової структури з вланих клітин пацієнтів, та Nadya Pereviznyk - співвласниця і натхненниця "PR Bar"; незалежна спеціалістка з комунікацій, маркетингу і PR з 2006. З 2013 – членкиня команди міжнародної конференції TEDxKyiv. З 2016 – менторка Google Women Digital Academy (інкубатору для стартапів). Участь у події за умови обов’язкової попередньої реєстрації. Детальну програму та посилання для реєстрації шукайте тут.

17 червня, КИЇВ - Марш Рівності КиївПрайд

17 червня, у неділю, в Києві відбудеться Марш Рівності КиївПрайд 2018. Організатори, разом з поліцією та міською адміністрацією, роблять все, щоб Марш пройшов безпечно і успішно. Приблизно за тиждень до Маршу, ми плануємо повідомити вас про всі деталі, які поки що публікувати не можемо. В будь-якому разі, просимо вас уже зарезервувати час у неділю, з 8:00 до 13:00 для участі в Марші (це включає дорогу в обидва боки). Якщо ви плануєте взяти участь у Марші рівності, ми дуже просимо вас зареєструватись за цим посиланням https://goo.gl/forms/dmZsvO0t2vsFmItO2 . Реєстрація не є обов’язковою, і її відсутність не стане перешкодою для участі. Сторінка події у ФБ - тут

10 червня 2018
Поширити в Telegram
2933
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою