19 березня, 2024

Події 22-28 квітня 2019 року

21 квітня 2019
Поширити в Telegram
2303

23 квітня, ЛЬВІВ - 10 друзів рівності | лекції про вчинки, що змінили історію світу

Як секретарка Роза Паркс зробила Обаму президентом? Як студенти Львівського університету Лемкін та Лаутерпахт змінили обличчя Західного Світу? Як цей світ сьогодні змінює Папа Франциск? А ще – чесні історії про Магатму Ґанді, Митрополита Шептицького, Амаль Клуні та багатьох інших! Усе це – в межах нового лекційного циклу від Educational Center for Human Rights in Lviv! Зустрічай «10 друзів рівності»! :) ..Десять лекцій про чоловіків і жінок, що змусили цю планету крутитися рівніше, триватимуть з 19 квітня до 25 червня. Усі події відбуватимуться у просторі галереї Дзиґа / Dzyga. Початок подій – о 19:00.
Вхід – вільний для всіх охочих! 23 квітня головна редакторка Видавництво Старого Лева Marjana Savka прочитає лекцію «Крейґ Кілбургер проти: Всесвітня відповідальність 12-річного хлопчика» розкаже про засновника рухів «Free the Children» i «Me to We» Крейґа Кілбургера. Сторінка події.

24 квітня, ХАРКІВ - ХІІІ Регіональний науковий конкурс молодих вчених

Запрошуємо взяти участь у ХІІІ Регіональному науковому конкурсі молодих вчених «Гендерна політика очима української молоді»! Мета Конкурсу: вивчення та поширення кращих практик забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків. Основні питання, що пропонуються для науково-практичного аналізу: гендерні стратегії: історія та сучасність; гендерна рівність як чинник європейської інтеграції України; гендерні аспекти сталого розвитку; гендерний компонент у сферах охорони здоров'я, екології, соціального захисту, освіти, культури та ін.; питання протидії дискримінації за ознакою статі; шляхи подолання негативних традиційних гендерних стереотипів; забезпечення гендерної рівності в секторі безпеки та оборони в рамках проекту «Через рівність і порозуміння до захисту та безпеки»;«Харків – місто рівних можливостей». До участі у Конкурсі запрошується автори/авторки оригінальних наукових робіт віком до 35 років включно. Сторінка події.

24 квітня, ЛЬВІВ - Череда: наукова фантастика і фемінізм

Запрошуємо на чергову зустріч нашого феміністського читацького клубу "Череда"!
Поговоримо про те, як у суспільствах, змодельованих у науково-фантастичних творах, видозмінюються гендерні ролі та прояви тілесності, перевертаються соціальні структури та ієрархії; а іще - про те, як сама фантастика може впливати на дійсність. Читаємо оповідання Октавії Батлер "Кровне дитя" (https://drive.google.com/file/d/1EE7dskvJbZLmQEEdmewx6H1cTA2bW00h/view?fbclid=IwAR2z8Xrpati-_hpHDLShlCrkNRbJ6_RlAKZBo9uBzXkKKh_Fx8qQkE2zoy8)
та "Корабль, який співав" Енн Макефрі (сторінки 1-7 на http://loveread.ec/read_book.php?id=12906&p=1).
Модераторка: Кіра Леонова.Початок о 18.00 за адресою Феміністична Майстерня (площа Ринок, 42). Сторінка події.

24 квітня, КИЇВ - Фільтри обраних або критерії відбору з впливом на історію

24 квітня о 18.00 (середа) в Буква (вул. Б. Хмельницького, 3б, метро Театральна, Київ) - Фільтри обраних або критерії відбору з впливом на історію. Орієнтовний керунок дискусії: Які ми маємо соціальні фільтри? Які шанси з нульового старту? За наявності ресурсів і за відсутності ресурсів. Соціальні ліфти. Проходження соціальних ліфтів в Україні та закордоном. Фільтри як ментальні особливості. Фільтри як наслідок технологій. Відсутність вибору. Чи фільтри одразу з параметрами прийняття рішення авторитетами, іншими, не конкретною особистістю? Дискримінація видима і невидима. Рожеві окуляри ілюзій. На віру. На слух. Дружня правда. Порядна людина. Заряджені слова, смисли. Хіба гарні люди і свої можуть брехати, помилятися, мати когнітивні викривлення? Лобіювання свідомо чи несвідомо інтересів своїх та країни "на віру". І зіткнутися з ризиком, що не підкріплені аналітикою, але "заряджені дивами, мріями людей". Програти через необережність бути заручником ілюзій. Чи можливо тверезо ставитись до дій та висловлювань людей? Що підказує, так о людина озвучує свідомо чи несвідомо інтереси певної групи? Чи дійсно так багато унікальних, але схожих один в один, як під копірку, думок? Чому деякі думки просто кажуть про автора, а не про людину, що озвучує? Як знання прав дозволяє долати фільтри? Детальніше – за посиланням.

24 квітня, КИЇВ - Жінки, профспілки та мінімальна гідна зарплата

Трудова міграція з України в останні пару років стала масовим явищем. За різними оцінками, за кордоном постійно перебувають близько 3 млн українців, а на сезонні роботи виїжджають від 7 до 9 мільйонів. На заробітки поїхали навіть ті, хто має професію і кваліфікацію. Але маємо й іншу тенденцію: дедалі частіше робітники об’єднуються у профспілки, організовують акції протесту та борються за гідну зарплату та умови праці всередині країни. 24 квітня ми поговоримо з тими, на кого лягає потрійне (навіть не подвійне) навантаження — жінками робітничих професій, що активно долучилися до профспілкової боротьби. Про те, що відбувається на будмайданчиках Києва, про жінок на будівництві та інструменти впливу на будівельні компанії ми поговоримо з активісткою профспілки будівельників, кранівницею Галиною Владимаренко. А про жінок на важкому індустріальному виробництві та робітничу боротьбу в промисловому серці України Кривому Розі — з активісткою Незалежної профспілки гірників України Сніжаною Олексунь.
Крім того, на заході буде презентоване дослідження Оксани Дутчак (Oksana Dutchak) та Анни Оксютович щодо мінімальної гідної зарплати в Україні. Адже не секрет, що саме неспівмірність зарплат на українських підприємствах та вартості життя є ключовим фактором, що штовхає робітників і робітниць до трудової міграції. Але якою має бути ця зарплата, що могла б забезпечити гідний рівень життя української родини? Що взагалі означає «гідне життя»? Аналізуючи експортоорієнтовану швейну індустрію, Оксана Дутчак дає відповідь на ці питання, і ви можете бути першими, хто почує ці цифри.
Презентація пройде у приміщенні Creative Women Space за адресою: м. Київ, Михайлівський провулок, 9б. Початок о 18:30. Вхід вільний. Подія відбудеться в рамках проекту "Невидима праця. Жінки", що реалізується за підтримки Rosa Luxemburg Stiftung в Україні. Сторінка події.

27 квітня, ЛЬВІВ - Workshop non-stop: фем-веган писанки

Зробімо Великдень веселим і для феміністок!

Святкувати Великдень чи ні - це питання особистого вибору. Але самостійно ми не можемо змінити той факт, що “місто святкує”, а наші родичі, христосяться і ділять між собою святе яйце і т.д. Веган_ки, фемініст_ки та інші, кому набридли вічні конфлікти з релігією, можуть цьогоріч не мучитись у ваганнях щодо святкування. Адже ми віримо, що ціль будь-якого свята - гуртувати людей. Зробімо писанки, які буквально нестимуть наші ідеї, і допоможуть переосмислити набридлі стереотипи ;) Початок о 15.00 за адресою: Феміністична майстерня (Площа Ринок, 42). Сторінка події. 

27 квітня, ХАРКІВ - Яка ти мовою білизни

Представь, что тебе нужно ответить на вопрос : «Какая ты на языке белья?» О чем же ты сразу думаешь? Чем заполняются твои мысли ? Основательица и главная дизайнерка бренда нижнего белья Weird Bird – Daria Sushchenko - расскажет о своём опыте коммуникации с женщинами и поможет тебе в поиске своего уникального инструмента самовыражения на языке белья.
На встрече мы обсудим:
• Феномен моногамии нижнего белья
• Как выстроить интимный диалог с собой
• Как нижнее белье влияет на твой успех и состояние
Это будет уникальный опыт, который навсегда изменит твой взгляд на нижнее бельё и на себя в нём.
Встреча: 19.00, PrideHub
Afterparty: 21.30
Вот уже целых 6 лет Weird Bird brand ведёт девушек по пути познания себя, любви и доверия. И теперь мы хотим пригласить тебя присоединиться. Детальнее - здесь. 

28 квітня, КИЇВ - Показ феміністичного короткометражного кіно

Відібрані стрічки з міжнародних фестивалів феміністичного кіно. Фільми про жінок, зняті жінками. Мова показу: мова оригіналу (в основному англійська) з українськими субтитрами. Після показу планується обговорення за чашечкою кави/чаю. Де: Port creative hub, вул. Набережно-Хрещатицька, 10a. Коли: 28 квітня 16:00. Вхід вільний.
Програма:
1. Fat hiking club | Layla Cameron | Canada, 2018, 13 хв.
2. Well actually | Lucy Corbett | UK, 2017, 4 хв.
3. Erin’s Guide To Kissing Girls | Julianna Notten | Canada, 2017, 15 хв.
4. Girl | Megan K. Fox | UK, 2016, 3 хв.
5. Organizing the impossible | Carme Gomila & Tonina Matamalas | Spain, 2017, 14 хв.
6. Dylan | Elizabeth Rohrbaugh | USA, 2014, 8 хв.
7. I say dust | Darine Hotait | USA, 2015, 14 хв.
8. Bloody activist | Rebecca Brand | UK, 2017, 13 хв.

Кінопоказ в Києві стане завершальним з серії показів, які пройшли у Вінниці, Кременчуці, Запоріжжі, Харкові та Житомирі. Проект реалізується в рамках конкурсу грантів Міжнародного благодійного фонду «Український жіночий фонд». Сторінка події. 

21 квітня 2019
Поширити в Telegram
2303
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою