19 березня, 2024

Події 25-31 березня 2019 року

24 березня 2019
Поширити в Telegram
2197

26 березня, ЛЬВІВ - Дозвольте їй сказати! Про жінок, насильство і Біблію

26 березня Центр СУА з жіночих студій запрошує на відкриту лекцію гостьового лектора Клааса Спронка "Дозвольте їй сказати! Про жінок, насильство і Біблію" ("Let Her Speak! On Women, Violence and the Bible"). Доповідач: д-р Клаас Спронк (Klaas Spronk), професор зі Старого Завіту, Протестантський богословський університет, Амстердам, Нідераланди. Місце проведення: авд. 424, Гуманітарний факультет, вул. Козельницька, 2а. Час проведення: 16:15-18:00. Лекція відбудеться англійською мовою. Сторінка події.

26 березня, КИЇВ - Презентація інформаційних терміналів поліції для громади

Українська фундація правової допомоги запрошує на презентацію інноваційного інструменту для ефективної взаємодії поліції та громади - інформаційного терміналу.
Інформаційний термінал поєднує у собі можливість для громадян звернутись до працівників поліції та отримати інформацію про їхні сервіси.
Використання інформаційного терміналу дозволить людям:
• повідомити про правопорушення, свідками яких вони стали;
• записатись на особистий прийом керівництва;
• надіслати звернення до будь-якого департаменту поліції і отримати відповідь;
• вивчити інтерактивну мапу небезпечних місць;
• оцінити взаємодію із представниками поліції та залишити відгук про їх роботу;
• із допомогою інтерактивної мапи визначити адресу та контактні дані свого дільничного офіцера.
Працівникам поліції інформаційний термінал дасть можливість оптимізувати роботу зі зверненнями, зменшити кількість паперової роботи та оперативно повідомляти громадян про важливі події міста. Місце: Володимирська, 15. Вхід у Головне управління Національної поліції. Коли: вівторок, 26 березня, 11.00. Сторінка події.

27 березня, КИЇВ - Лекція "Феміністичні тони у портреті 1990-х"

У рамках виставки Виставка "Безстрашні. Частина І." запрошуємо лекцію літературознавиці, докторки філологічних наук, професорки, дослідниці і фемінізму в літературі Tamara Hundorova про те, як в 90-хх в Україну фемінізм прийшов через літературні студії.
Серед тих рухів та інструментів, які змінювали картину світу і моделі поведінки у ранні пострадянські 90-ті, значна роль належала фемінізму. Досвід світового фемінізму озброював і давав право говорити та відчувати лікоть товариша(ки), допомагав знайти слова і показував світ з інакшої перспективи. На полі науки і літератури зазвучали голоси Соломії Павличко, Віри Агєєвої, Ніли Зборовської. "Польові дослідження з українського сексу" Оксани Забужко ставали іконою "нової жінки". Започатковувалися перші курси з гендерних студій в університетах Львова і Києва. Виникали ідеологічні центри гендерних студій - харківський, київський. Розпочалися гендерні війни, в яких слово брали Забужко і Неборак, Агєєва і Андрхович. Як входив у пострадянську свідомість фемінізм і як він забарвив портрет кінця міленіуму? Про це, а також про феміністичну наївність, рішучість і солідарність - у потртетах і дискусіях 1990-х - піде мова на лекції Тамари Гундорової.
Вхід вільний за реєстрацією. Початок о 18.30 у Creative Women Space (Михайлівський провулок, 9Б). Сторінка події.  

28 березня, ЛЬВІВ - Презентація монографії Олени Петренко

Запрошуємо на презентацію монографії Olena V. Petrenko "Між чоловіками. Жінки в українському націоналістичному підпіллі 1944-1954".Дослідниця народилася в Тернополі, закінчила історичний факультет Київського національного університету ім. Шевченка, а згодом магістратуру Рурського університету в м. Бохум (ФРН). У 2015 році захистила дисертацію про участь жінок в українському націоналістичному підпіллі. У 2016 році координувала німецько-український усноісторичний проект «Десятиліття крайнощів. Етнічні чистки, примусові міграції, вигнання у спільнотах Галичини, Волині та Буковини (1939—1949)». Початок о 13.00 у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Романа Іваничука. Сторінка події.

28 березня, ХАРКІВ – Дискусія «Місце жінки - у громадському русі»

Жінки повноцінно брали участь в українській націоналістичній боротьбі ХХ століття. І присутність жінок у _сучасних_ націоналістичних рухах теж є логічною, хоча їхню риторику і політику можна окреслити як антифеміністичну. Що ж приводить жінок у рухи, які не соромляться звужувати їхні права? За що чи проти чого виступають учасниці рухів із традиціоналістською повісткою? Як саме ми маємо (і чи маємо?) взаємодіяти з жінками, які начебто представляють “протилежний табір”? Чи справді “націоналістичний” завжди означає “антифеміністичний”? Як подолати нав’язуваний міф про те, нібито феміністичні рухи є непатріотичними? І найважливіше: де наша “точка солідарності”? Що є тим, у чому наші, жіночі, прагнення сходяться, які б політичні позиції ми не займали? Поговоримо про це на завершальній зустрічі цьогорічного Тиждень жіночої солідарності. Харків. 28 березня, о 19:00. Місце проведення: Sphere, Women Association. Сторінка проведення.

28 березня, ЛЬВІВ - Слідами "Першого вінка". Літературна екскурсія

Цього разу поєднуємо львовознавство та історію літератури у надзвичайно цікавій екскурсії «Маршрутами першого вінка» від студентів 5 курсy - Pavlo Koriaga та Anna Khriakova , по сумісництву проектних менеджерів офісу Lviv City of Literature, по сумісництву голови товариства та його заступниці. Разом із ними, Ви на годину поринете у атмосферу історії, літератури та фемінізму, прогуляєтесь вулицями нашого містами та почуєте багато цікавого, адже свої сліди мисткині залишили там, де Ви і не здогадувались…Запрошуємо усіх охочуючих долучитись до екскурсії вже у четвер, 28 березня о 13:30! Дякуємо Lviv City of Literature та Pro Lviv with love за матеріали до екскурсії. Сторінка події.

29 березня, ЛЬВІВ - Жінки в бізнесі: Правила виживання для найтендітніших

Main Business Partner та Спілка українських підприємців запрошує на бізнес-захід, який не залишить вашу жіночу підприємницьку енергію байдужою. Реєстрація проходить за посиланням. Виконуючи соціальну функцію, повідомляємо, що захід благодійний. Кошти, отримані в процесі його організації і проведення, будуть спрямовані на придбання ультразвукового інгалятора для Комунальної міської дитячої клінічної лікарні м. Львова. Початок о 16.00 у готелі «Асторія» (Городоцька, 15). Сторінка події.

29 березня, ЛЬВІВ - Об’єднаймося і творімо! Планувальна зустріч Феміністичної майстерні

Хочеш, аби феміністичних подій стало більше у Львові? Готов_а допомогти? Шукаєш підтримку в реалізації своїх ідей? Або просто шукал_а нагоду познайомитись з феміністками Львова? Приходь до нас - разом створимо програму подій. Ми запрошуємо тих, хто готові допомогти з дрібними завданнями під час подій і на підготовчому етапі (класичне волонтерство); хочуть втілити власні ідеї (провести лекцію, майстер-клас); хочуть спробувати себе в нових ролях, освоїти навички організації, рекламування і проведення подій. Початок о 18.30 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

29 березня, ЛУЦЬК - Безкоштовна екскурсія про Луцьке жіноцтво

Безкоштовна екскурсія «Чи є в Луцьку білоголова»: луцьке жіноцтво крізь призму міської історії». Комунальне підприємство «Центр туристичної інформації та послуг» у рамках просвітницького проекту «1429: З'їзд європейських монархів у Луцьку» запрошує на чергову історичну мандрівку Луцьком. Цього разу говоритимемо про жіноцтво. Розповімо цікаві речі про значимих дівчат і жінок для Луцька. Що повʼязувало відомих українок з нашим містом? Хто тут кохав і створював сімʼї, а кому Лучеськ дарував натхнення й наснагу творити? Про усе це почуєте, завітавши на екскурсію «Чи є в Луцьку білоглова: луцьке жіноцтво крізь призму міської історії». Захід відбудеться у п’ятницю, 29 березня. Проведе екскурсію Оксана Штанько. Початок о 15. 00 від Центру туристичної інформації та послуг (вул. Сенаторки Левчанівської, 2). Сторінка події.

24 березня 2019
Поширити в Telegram
2197
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою