25 квітня, 2024

Події 28 травня – 3 червня 2018 року

26 травня 2018
Поширити в Telegram
2879

28 травня, КИЇВ – Зустріч з канадською письменницею з В’єтнаму Кім Тхюї. «Людина з човна»

Видатні жінки світу та їхні долі - провідна тема Anne de Kyiv Fest. Канадська сторінка фестивалю представляє: нині наша героїня - Кім Тхюї  одна з тих «людей із човна», які втекли з пекла, щоби знайти порятунок в іншому гостинному краї. І невеличкими оповідями, історіями, афоризмами вона помалу малює образ квебекської пані з в’єтнамським акцентом, якій вдалося (чи, радше, яка мусила) пристосуватися до вторгнення комуністів, вижити у переповненому таборі для біженців, навчитися західному способу життя і, зрештою, звикнути до материнства. Через поетичність і гумор читати цю книжку — суцільне задоволення...Зустріч розпочнеться о 19.00 у кнайп-клубі «Купідон» (вул. Пушкінська 1-3). Сторінка події – тут.

29 травня, КИЇВ – Презентація книги «Poison girls»

Програма ім. Фулбрайта в Україні запрошує на презентацію книги "Poison girls" американською Фулбрайт-стипендіанткою 2016-2017 рр. Шеріл Л. Рід. Презентація відбудеться у вівторок о 18:00 у Офісі Фулбрайт (вул. Еспланадна, 20, кімната 904, м. «Палац спорту», м. Київ). Сторінка події у ФБ – тут.

30 травня, ДНІПРО - Форум «Розвиток жінок в STEM у місті Дніпро»

Громадська Спілка STEM Coalition Ukraine в рамках проекту «Технологічний пакт для розвитку жінок в STEM-компаніях» організовує Форум «Розвиток жінок в STEM» у місті Дніпро. Форум проводиться за підтримки Accountability Fund, що виконується Посольством Королівства Нідерландів в Україні. Партнери заходу - Молодіжний Центр "Освіторіум" та Gender Stream. Форум збирає молодих дівчат, які мріють працювати в сферах науки і технологій, місцеві STEM-університети і компанії та громадські організації, що працюють в сферах гендерної рівності. В рамках заходу учасники зможуть ознайомитись із результатами досліджень вартості жіночого лідерства в STEM-сферах і перешкод, які трапляються на шляху жінки-науковця, жінки-програміста та жінки-математика. Крім того, на Форумі відбудеться низка майстер-класів для дівчат на теми присвячені розвитку лідерських навичок, впевненості у власних силах і побудови успішної кар'єри. Для участі необхідна реєстрація. Початок о 10.00 у Spalah (вул. Д. Яворницького, 5). Деталі - за посиланням.

30 травня, КИЇВ – Дискусія «Акушерське насильство: міф чи реальність?»

 То що ж таке акушерське насильство? Які його наслідки? Це лише у нас, чи ще десь у світі? Права людини - це і про жінку в пологах? Репродуктивні права - чи є вони тут? Навіщо говорити про такі "інтимні" речі? До чого тут гендер і держава? Чи може один день пологів докорінно впливати на подальше життя жінки? Чи врятують від акушерського насильства пологи за домовленістю? Чи можна щось змінити? І чи треба? Відповіді на ці та багато інших питань ви дізнаєтесь на зустрічі, яку ГО Природні Права Україна проводить до Міжнародного дня активностей задля жіночого здоров’я для громадських активісток та активістів (якщо ви представляєте правозахисну/жіночу/феміністичну організацію, вам буде особливо цікаво). Захід відбудеться 30 травня 2018 з 18-00 до 19-30 у Оціум 51. Бібліотека на Русанівці  за адресою: вулиця Ентузіастів, 51/24 (біля м. Лівобережна). Є можливість для відвідування людям з інвалідністю. Захід безкоштовний. Кількість місць обмежена. Реєстрація за посиланням. Сторінка події – тут.

30 травня, КИЇВ – Показ «Невидимого батальйону» в Києві

«Невидимий батальйон» – це шість історій жінок-військовослужбовиць, розказаних трьома українськими режисерками: Іриною Цілик, Світланою Ліщинською та Аліною Горловою. Героїні фільму різні за своїм життєвим досвідом, віком, військовими та цивільними професіями, проте їх всіх об’єднала ця війна, і їх історія створюють панорамну картину становища жінки у Збройних Силах. Показ фільму відбудеться о 19.00 у кінотеатрі «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26). Реєстрація є обов’язковою умовою перегляду. Всі деталі – за посиланням.

1 червня, КИЇВ - Катерина Таїландська . Виставка про долю і кохання Каті Десницької

Відкриваємо завісу над програмою IV Міжнародного Anne de Kyiv Fest 2018. Розповіді про видатних жінок світу продовжуються, тож одна з основних подій фестивалю - відкриття виставки та презентація книжки видавництва "Pinzel" про життя і долю легендарної українки - Катерини Десницької. Anne de Kyiv Fest і Почесне Консульство Королівства Таїланд в Україні розкриють гостям таємниці королівського двору та історію кохання Катерини і Принца Сіаму. Початок о 19.00 у Національному музеї Тараса Шевченка (Бульвар Шевченка, 12). Сторінка події – тут .

2 червня, КИЇВ - Хода на захист прав дітей і сімей

У суботу, 2 червня 2018 року, в Києві тисячі громадян зберуться для участі у щорічній Всеукраїнській Ході на захист прав дітей і сімей, яка відбудеться під гаслом: «Щаслива родина – здорова Україна!». Мета Ходи – звернути увагу суспільства та влади на моральні і духовні основи сім’ї та шлюбу як союзу чоловіка і жінки, необхідні для гармонійного виховання та здорового розвитку дітей. Початок о 9.45 на Софійській площі. Сторінка заходу у ФБ – за лінком.

2 червня, КИЇВ - Заняття з самооборони по системі Віктора Краєвського

Заняття буде проводити відомий український інструктор – Віктор Краєвський, розробник авторської системи самооборони, яка добре зарекомендувала себе як під час бойових дій на сході України, так і в повсякденному житті цивільних громадян в умовах підвищеної криміногенної ситуації в країні. Система розрахована на людей будь-якого віку та різної фізичної підготовки. Заняття буде складатись з теорії та відпрацювання простих та ефективних методів самооборони, які необхідно знати кожній жінці, для того щоб захистити себе та своїх дітей. Початок заняття о 10.00. Тривалість 4 години. Заняття відбудеться на території комплексу «Пролісок» ( м. Київ, проспект Перемоги 139, від метро Житомирська, маршрутні автобуси № 561,749, 727). Для участі необхідна реєстрація. Сторінка події – тут.

2 червня, КИЇВ - Лекція-практикум від Дениса+Тетяни Суховій та Світлани Івахової

Лекція-практикум із циклу інформаційно-мотиваційних заходів у межах соціального проекту «Успіх кожної жінки: Розпочни свій бізнес вже сьогодні!», що реалізується ГО «Жіноча Ліга». У результаті відвідування заходу ви дізнаєтесь «секрети успіху» спікерів та спікерок; отримаєте практичні поради та інструменти щодо відкриття та ведення власного бізнесу; зрозумієте, яким чином обрати та перевірити життєздатність своєї бізнес-ідеї; опануєте мистецтво складання бізнес-планів, побудови ефективної команди, фандрайзингу, просування свого проекту; залишите свої внутрішні страхи позаду і з впевненністю та новим запалом почнете реалізовувати свій бізнес-задум. Для участі необхідна реєстрація. Початок о 10.30 у Голосіївській РДА (Голосіївський проспект, 42). Сторінка заходу – тут.

3 червня, КИЇВ – Лекція Ольги Семенової «Людина та її сексуальність: виміри»

Скільки існує ґендерів? Та що таке «сексуальність»? У самому понятті є термінологічна плутанина. Адже слово «секс» має два значення – безпосередньо статевий акт і біологічна стать. Як тоді витлумачити сексуальну орієнтацію? Як інтерес до певної статі чи те, з ким нам приємно кохатись? Адже не тільки фізіологічні ознаки визначають наш потяг і інтерес до іншої людини. В рамках лекторію Поверх фемінізму поговоримо з психотерапевткою Ольгою Семеновю про медичний та когнітивний погляди на сексуальність та ґендер. О 15.00 у Освітній станції 31В1, вул. Пушкінська 31-в-1. Реєстрація обов’язкова. Лекція відбувається за підтримки Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine та Гендер в деталях. Сторінка події – тут.

Анонс гендерних та профеміністичних подій на Книжковому Арсеналі 2018 (30 травня - 3 червня) - за посиланням

26 травня 2018
Поширити в Telegram
2879
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою