19 березня, 2024

Події 29 жовтня - 4 листопада 2018 року

29 жовтня 2018
Поширити в Telegram
2491

29 жовтня, ЛЬВІВ - Показ фільму Аліс Ріфф “Моє тіло – політичне”

У понеділок 29 жовтня об 19:00 у Львівському обласному молодіжному центрі (вул. Винниченка, 12) у рамках XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Львівській області відбудеться показ фільму Аліс Ріфф “Моє тіло – політичне” . Вхід вільний. У фільмі режисерки Аліс Ріфф “Моє тіло – політичне”/Бразилія/2017/71’ йдеться про повсякденне життя чотирьох трансгендерних людей, що живуть у бідних районах Сан-Паулу. Наратив розвивається, поєднуючи їхнє інтимне життя з соціальним контекстом, і піднімає питання про бразильську трансгендерну спільноту і її політичні диспути. Детальніше – тут.

29 жовтня, КИЇВ - Показ фільмів Анни Вассервуман

Анна Вассервуман народилася в Одесі у 1986 р. Має ступінь магістра права та англійської філології. У 2013 році переїхала до Індонезії, де протягом 2 років працювала з такими кінорежисерками, як Ніа Діната та Кікі Фебріянті, а також пройшла курс з практики “Кіновиробництво" у Кальяна Шіра Філмс (Kalyana Shira Films Production House) Джакарта, Індонезія. Зараз Анна працює над незалежними проектами. У своїх роботах вона використовує експериментальний стиль та досліджує теми людської природи, інстинктів, сексуальності, та прав людини і тварин. Захід відбудеться за підтримки та в приміщенні 
Rosa Luxemburg Stiftung в Україні (Рейтарська 29-Б). Початок о 19.00. Детальніше – тут.

30 жовтня, ХАРКІВ – Відкриття Центру гендерної культури в новому форматі

30 жовтня о 15:00 у Харкові відбудеться урочисте відкриття Центру гендерної культури у новому приміщенні за адресою Московський проспект, 124-а, що стало можливим завдяки проекту "Центр гендерної культури як платформа для розширення прав і можливостей жінок та молоді". На відкритті буде вперше презентовано інтерактивну експозицію Музею жіночої і гендерної історії «Крізь скляну стелю», створену з використанням high-tech технологій за підтримки Українського культурного фонду. Більше інформації – за посиланням.

30 жовтня, КИЇВ - Відкриття виставки «Свій простір»

«Свій простір» — шоста виставка в рамках Дослідницької платформи PinchukArtCentre. Її назва відсилає до хрестоматійного есе Вірджинії Вулф «Своя кімната» (1929), у якому письменниця підважила стереотипне уявлення про позицію і місце жінки-художниці в «чоловічому» світі. Апелюючи до цієї назви, виставка ставить питання, що є «простором» жінки в сучасному українському суспільстві. Відкриття о 19.00.  Детальніше – тут.

31 жовтня, ТРЕБУХІВ - Тренінг «Чи можна відбудувати зруйноване дитинство»

Тренінг «Чи можна відбудувати зруйноване дитинство: сексуальне насильство щодо дітей, як його виявляти та як працювати з дітьми та молоддю, у яких є такий досвід». Тренерка: Uliana Dolyniak. Запрошують батьків, вихователів, прийомних батьків, наставників, волонтерів, які працюють з дітьми та молоддю з групи ризику, соціальних працівників, педагогів, психологів та інших спеціалістів. Проходження тренінгу допоможе: зрозуміти, що таке сексуальне насильство та які є його форми; дізнатися про те, які є етапи психосексуального розвитку дитини та як відрізняти нормальні прояви поведінки від тривожної; зрозуміти потреби дітей та специфіку поведінки дітей, які зазнали сексуального насильства; отримати базові знання щодо проведення розмови з дитиною в ситуації, коли відбувається виявлення факту сексуального насильства; вміти визначати симптоми поведінки у дитини, які можуть свідчити про досвід сексуального насильства; навчитися формувати безпечні для дітей та дорослих правила поведінки у домі чи середовищі. Детальніше – за посиланням.

31 жовтня, ЛЬВІВ - Лекція Оксани Дащаківської «Моя прекрасна політична партія»

У середу, 31 жовтня, Educational Center for Human Rights in Lvivзапрошує усіх охочих на публічну лекцію «Моя прекрасна політична партія», яку проведе політологиня Оксана Дащаківська. Лекція відбудеться у Конференц-залі на Богомольця, 6. Початок - о 18:30. Вхід - вільний! Яку функцію у ХХІ столітті виконують політичні партії у світі загалом і в Україні зокрема? Чим є «здорові» політичні партії сьогодні: спілкою візіонерів та візіонерок, які формують ідеології та моделюють майбутнє суспільства, чи групою однодумців, що об’єдналися для захисту інтересів своїх виборців? Що роблять партії в представницьких органах і як це пов’язано з виборцями? Чи варто говорити про кризу політичних партій? Що робитимуть партії в сучасних демократіях? Чи мають партії майбутнє? Відповіді на усі ці питання почуєте під час лекції викладачки Українського католицького університету, керівниці Західноукраїнського представництва Міжнародного фонду «Відродження», політологині Оксани Дащаківської. Сторінка події у ФБ.

31 жовтня, КИЇВ - Моноспектакль «Ника Турбина. Полет»

Ніка Турбіна в свої сім років вже була серйозною поеткою. І тим неймовірніше здавалися її дорослі глибокі проникливі вірші, коли наївніше й дзвінкіше лунав її дитячий голос. Ніка Турбіна. Це ім'я має в собі чимало загадок. Таємниця цього геніального явища досі не розгадана. Легенда про обдаровану дівчинку з Ялти і зараз живе в серцях шанувальників цього незвичайного таланту і не згасає. Поезія Ніки Турбіної не загинула разом з її молодим автором, а залишилася в вічності, і кожен раз знаходить відгук все в нових серцях. Моно спектакль «Ніка Турбіна. Політ» збирає аншлагові зали, як в Києві, так і в Академічних музично-драматичних театрах і філармоніях по всій Україні, а також за її межами. Початок о 20.00 в Галереї «Высоцкий» (вул. Воздвиженська, 40). Більше інформації – за лінком.

1 листопада, КИЇВ - Лекція Є.Моляр «Монументальне мистецтво українських художниць»

Публічну програму до виставки «Свій простір» відкриє Євгенія Моляр лекцією про монументальне мистецтво українських радянських художниць Ади Рибачук, Али Горської та Галини Зубченко. Ці художниці, як і більшість радянських монументалісток, працювали у співавторстві зі своїми чоловіками: Ала Горська - з Віктором Зарецьким, Галина Зубченко - з Григорієм Пришедькоми, Ада Рибачук - з Володимиром Мельниченком. Однак, на відміну від багатьох, вони не залишалися «в тіні» своїх відомих чоловіків, а більш того, подолали стереотип про монументальне мистецтво як «чоловіче». Захід відбудеться на 4-му поверсі арт-центру. Участь безкоштовна. Реєстрація обов’язкова. Євгенія Моляр - мистецтвознавиця, дослідниця радянського монументального мистецтва, мистецтва у публічному просторі та комеморативніх практик другої половини ХХ - початку ХХІ століття в Україні. Учасниця самоорганізованої ініціативи «ДЕ-НЕ-ДЕ». Початок о 19.00 у PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2). Сторінка події у ФБ. 

1 листопада, ЛЬВІВ - Показ фільму Єнні Нюберґ “Сієва”

 четвер 1 листопада об 19:00 у Львівському обласному молодіжному центрі (вул. Винниченка, 12) у рамках XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Львівській області відбудеться показ фільму Єнні Нюберґ “Сієва”. Вхід вільний. Фільм Єнні Нюберґ “Сіева”/Фінляндія/2018/57' - це інтимний та поетичний погляд на ніжний різновид вуличого танцю. Він цілеспрямовано відкидає агресивний пафос традиційного брейк-денсу, натомість танець сіева є м’яким і вразливим. Це спосіб розкрити власну сором’язливість і несміливість, страхи і надії. Стрічка Нюберґ розповідає про гурт молодих танцівників і показує, як вони використовують сіеву для вираження своєї невпевненості та мрій. Партнерка показу ГО “Феміністична майстерня” представила фільми, які торкаються замовчуваних або не дуже помітних речей в суспільстві. Це проблеми, які не мають міжнародного значення та на вирішення яких не спрямовані державні програми, тим не менш, вони сигналізують про кричущу нерівність в суспільстві. Детальніше – за посиланням.

2 листопада, КИЇВ - Фандрайзинг для соціальних проектів

Alina Bocharnikova – менеджерка соціальних проектів, консультантка із соціального підприємництва в Громадський Хаб. У студенські роки сама організовувала благодійні акціії і з командою волонтерів збирала пожертви в скляні трилітрові банки. Зараз має досвід отримування та адміністрування ґрантів на соціальні проекти від Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Українського культурного фонду, Фонду Східна Європа та ін. Аліна розкаже про різні способи фандрайзингу, які з них спрацьовують сьогодні і чому; що шукати: гроші, ресурси чи людей; де шукати програми фінансування та pro bono послуги. Початок о 16:00 у America House, вул. Пимоненка, 6 (вхід тільки із паспортом!). Сторінка події у ФБ.

3 листопада, ЛЬВІВ - Показ фільму “Сільвана” та дискусія

У суботу 3 листопада об 19:00 у Меморіальному музеї тоталітарних режимів “Територія Терору” (просп. Чорновола, 45 Г) у рамках XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Львівській області відбудеться показ фільму “Сільвана”/Міка Ґустафсон, Олівія Кастебрінґ, Крістіна Тсіобанеліс/Швеція/2017/95'. Своїми безкомпромісними текстами проти всіх форм пригноблення шведська реперка Сільвана Імам взяла Скандинавію штурмом. Вона використовує свій гострий, як бритва, язик, щоб направити увагу на соціальні рухи, що відбуваються в сучасному суспільстві, а по ходу справи служить голосом покоління. Цей фільм простежує життя Сільвани від андеґраундної артистки до ікони, спостерігає, як вона здобуває кілька важливих нагород і будує майже легендарні стосунки з шведською поп-співачкою Беатріс Алі. Однак після лише одного року в центрі уваги все раптово припиняється. Сільвана ламається під тиском, втомившись від наслідків ярлика “сильної жінки”. Вона вирішує показувати нові сторони себе, “бо супергероїв не існує, є лише люди”. Сторінка показу – тут.

3 листопада - Пробіг за рівність / Run for Equality

В 10 містах України відбудеться 5-кілометровий “Забіг за рівність”. Це вже третій рік, як біговий рух runday, Центр “Соціальна Дія” та Кампанія проти дискримінації організовують забіг, що об’єднує людей, які розділяють спільні цінності. Наша мета - спільнота, в якій всі ми рівні, і де повага до кожного і кожної - найвища цінність. Можеш бігти з собакою або дитячим візком, брати участь, якщо пересуваєшся на інвалідному візку, рухатись у зручному темпі та не думати про результат. Або ж приходь в якості волонтера_ки - засікай час, скануй коди учасників, роздавай токени на фініші, фотографуй, проводь розминку і підтримуй тих, хто вирішив_ла подолати ці 5 км! Разом долаємо дистанцію, разом досягаємо рівності! Забіг відбудеться в суботу, 03 листопада 2018 року, о 10-й ранку (розминка о 9:30). Більше інформації про забіги в різних містах – тут.

4 листопада, КИЇВ - Перший міжнародний жіночий кубок Сомельє

4 листопада 2018 року відбудеться фінал першого в Україні конкурсу «The First Women`s Cup Sommeliers International». Це перший конкурс такого формату в нашій країні і чудова можливість для дівчат вийти на новий професійний рівень і відкрити для себе нові горизонти в професії. Конкурс буде проводитися за всіма європейськими стандартами. Відбірковий турнір відбудеться у всіх великих містах України. Півфінал – у Києві. Останній фінальний конкурс проходитиме в присутності преси й гостей заходу, де троє найкращих дівчат сомельє будуть «боротися» за перше місце. Початок об 11.00 в готель «Інтерконтиненталь». Детальніше – за посиланням.

29 жовтня 2018
Поширити в Telegram
2491
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою