19 березня, 2024

Події 5-11 листопада 2018 року

5 листопада 2018
Поширити в Telegram
2623

Події 5-11 листопада 2018 року

5 листопада, ЛЬВІВ - Тренінг для юристок та юристів у рамках Фестивалю

05 листопада 2018 року Асоціація жінок-юристок України "ЮрФем" та PRAVOKATOR правовий клуб Львів у рамках Мандрівний Docudays UA на Львівщині проводить тренінг для юристок/-ів на тему: "Дискримінація за ознакою статі: застосування рішень ЄСПЛ у юридичній практиці". Тренерка - Hrystyna Kit, адвокатка, голова Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем", кандидатка юридичних наук. Тренінг має метою обговорення поняття "дискримінація", зокрема гендерна у розумінні національного законодавства та практики Європейського суду з прав людини. Також формування навиків застосування антидискримінаційного законодавства та практики ЄСПЛ Учасницям/-кам тренінгу будуть запропоновані для правового аналізу кейси пов'язані із гендерною дискримінацією. Місце проведення: правовий клуб Pravokator, м. Львів, вул. Костомарова 1-3. Час проведення: 10год - 14год. Більше інформації – за посиланням.

8 листопада, МЕЛІТОПОЛЬ – Зустріч з Оленою Стрельник

Як та чому змінюється сучасне материнство? Що означає бути матір’ю в сучасній Україні? Як державна політика та ринок праці впливає на матерів? Завдяки яким ресурсам матері поєднують оплачувану та репродуктивну працю та як вони організовують щоденну турботу про дітей? Як материнство пов’язане з гендерною нерівністю та як можна змінити цей гендерний порядок? Ці та інші питання учасники/ці зможуть обговорити з авторкою книги «Турбота як робота: материнство у фокусі соціології» Оленою Стрельник. Захід відбудеться за підтримки Фонду імені Гайнріха Бьолля. Зустріч розпочнеться о 14.30 на кафедрі педагогіки й педагогічної майстерності (центр гендерної просвіти). Детальніше – за лінком.

8 листопада, КИЇВ - Виставка «Ідентичність, Перервана»

8 листопада о 18:00 у Музеї Івана Гончара відкривається персональна виставка творів українсько-американської художниці Олі Рондяк «Ідентичність, Перервана», що присвячена п`ятій річниці Революції Гідності. Виставка розкриває реалії подій Майдану, нагадує про цінність свободи й демократії та підіймає питання самоідентифікації. В серії робіт «Ідентичність, Перервана» поєднується історія нашої держави з історією життя авторки виставки Олі Рондяк, адже процес формування нової політичної ідентичності українського народу, пробудження національної свідомості, потужним поштовхом до якого стала революція 2013 – 2014 року, збігся з часом віднайдення мисткинею власної перерваної української ідентичності. Виставка діятиме до 09.12.2018. Вхід на відкриття 08.11 безкоштовний. Сторінка події.

9 листопада, РІВНЕ - Медіа без упереджень: слова мають значення

09 листопада 2018 року в місті Рівне відбудеться семінар на тему “Медіа без упереджень: слова мають значення”. Семінар присвячено стандартам недискримінації за ознакою статі у медіа та рекламі, а також висвітленню тематики національних громад у медіа. Запрошують до участі представників регіональних медіа, маркетингових агенцій, громадських організації, що працюють у сфері гендерної рівності або національних громад, студентів та студенток у галузі журналістики та маркетингу.  Для учасників та учасниць з інших міст передбачена компенсація вартості проїзду до місця проведення заходу. Деталі щодо компенсації будуть повідомлення після реєстрації. Захід проводиться проектом "Свобода медіа в України", що впроваджується в межах Спільної програми Ради Європи та Європейського Союзу “Партнерство заради належного врядування”, Міністерством інформаційної політики України, за участі ГО “Ліга захисту прав жінок”. Більше інформації – тут.

10-18 листопада, Івано-Франківська область - Тренінги для тренерок з театру для адвокації прав жінок

ГО “Театр для діалогу” запрошує громадських діячок на тренінги по роботі з театром для адвокації прав жінок. Участь у тренінгах безкоштовна. Для участі потрібно заповнити реєстраційну анкету до 28 жовтня(включно): https://goo.gl/82Xwu9 Про участь у тренінгу відібраних учасниць (-ків) повідомлять окремим листом не пізніше 30-го жовтня. Протягом кількох років ГО “Театр для діалогу” використовує театральні інструменти в роботі зі спільнотами (форум-театр, веселка бажань, законодавчий театр) і методики емансипативної освіти для дорослих для побудови солідарності між жінками та адвокації їх прав у громадах та на національному рівні. Вони хочуть ділитись та примножувати цей досвід, тому запрошують зацікавлених активісток на тренінги для фасилітаторок. В листопаді вони проведуть два тренінги різного рівня інтенсивності. Обирайте для себе той, який більше вам підходить, або реєструйтеся на обидва! Тренінги відбудуться в "Хаті-Майстерні" в селі Бабин Івано-Франківської області. Деталі – за лінком.

10 листопада, КИЇВ - Феміністична кава. Міф про красу

Creative Women Space та Гендер в деталях започатковують серію дискусій “Феміністична кава”. Мета ініціативи – підняти та обговорити питання гендерних стереотипів, суспільної нерівності та несправедливості, які існують у нашому суспільстві. Перша дискусія відбудеться 10 листопада о 12:00 і буде присвячена темі “Міф про красу”. Запрошуємо всіх охочих поговорити про те, звідки беруться стереотипні уявлення про жіночу красу і чому вони як частина патріархальної системи обмежують свободу жінок. Модераторки дискусії:
Anna Dovgopol – координаторка програми «Гендерна демократія» Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні, співредакторка «Гендер в деталях». Dasha Nepochatova – сексологиня, письменниця, співзасновниця Creative Women Space. Чекаємо за адресою: пров. Михайлівський 9Б, домофон 64, креативний простір Creative Women Space. Сторінка події.

5 листопада 2018
Поширити в Telegram
2623
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою