25 квітня, 2024

«Професор домагань» з рівненського ВНЗ вийшов на роботу після звинувачень у сексуальному домаганні

7 грудня 2017
Поширити в Telegram
3421

«Професор домагань» з рівненського ВНЗ вийшов на роботу після звинувачень у сексуальному домаганні

Незважаючи на розголос, скарги студенток і викладачок (ресурс Четверта влада отримав свідчення від 13 жінок) на сексуальні домагання й відверті пропозиції мати секс, завідуючий кафедри хореографії Рівненського державного гуманітарного університету Володимир Годовський таки вийшов на роботу й приймав екзамен.

Інформацію підтвердила декан художньо-педагогічного факультету РДГУ Наталія Дзюбишина. З 27 листопада професора має бути звільнено (професор звільняється за власним бажанням), але чи проводитиме університет перевірки з приводу розслідування – невідомо.

Ректор університету Руслан Постоловський відмовився спілкуватися з журналістами з цього приводу. Однак попередньо він підтвердив інформацію про звільнення. Керівник вишу не в захваті від оприлюднення фактів домагання і каже, що судитиметься з журналістами. 

«Четверта влада» оприлюднила розслідування, підготовлене для проекту «Слідство.Інфо» – «І словом, і тілом». А також розширену версію зі свідченнями, які не потрапили до телерозслідування. Це розслідування показали на близько двох десятках регіональних телеканалів. На кількох національних телеканалах. А інші телеканали зробили свої сюжети. Також інформацію поширили десятки інтернет-ЗМІ. Але належної реакції немає й досі.

13 випускниць, студенток і викладачок повідомили про факти домагань 70-річного професора Володимира Годовського, які тривають уже майже 20 років. Завідуючий пропонував жінкам секс, цілував і обмацував. Тим хто погоджувався на його пропозиції, професор пропонував фінансову підтримку, влаштувати на державну форму навчання тощо.

У жовтні й листопаді простір Інтернету вибухнув численними виявами сексуальних домагань у найрізноманітних сферах, однак розпочалося все з голлівудського скандалу навколо режисера Харві Вайнштайна, після якого все більше жінок відчули в собі мужність розповісти про власний досвід і нарешті припинити жити в страху.

Читайте також:
7 грудня 2017
Поширити в Telegram
3421
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою