29 березня, 2024

#книголав видає український переклад відомого бестселера про фемінізм від чоловіків-науковців

7 травня 2019
Поширити в Telegram
3916

#книголав видає український переклад відомого бестселера про фемінізм від чоловіків-науковців

Читайте також:

Видання стане першою україномовною книжкою про фемінізм авторства одразу обох чоловіків-науковців. Майкл Кауфман – просвітник і автор, зосереджений у своїй діяльності на залученні чоловіків і хлопчиків до подолання ґендерної нерівності й насильства щодо жінок. Працював у сорока п’яти країнах, широко співпрацював з ООН, а також численними громадськими й державними інституціями. Співзасновник руху «Білі стрічки» — найбільшої у світі чоловічої ініціативи, що спрямована проти насильства щодо жінок. Автор і упорядник шести книжок про ґендерні проблеми, демократію та розвиток. Майкл Кіммел — активіст, викладач і дослідник, який бачить свою місію в тому, щоб залучати чоловіків і хлопчиків до підтримки ґендерної рівності. Професор соціології в Університеті штату Нью-Йорк у Стоуні-Брук, лауреат премій у галузі освіти. Автор численних книжок і статей, зокрема бестселерів «Хлопленд» (Guyland) і «Мужність в Америці» (Manhood in America). Багато років був речником Національної організації чоловіків проти сексизму (National Organization for Men against Sexism). Викладав і читав лекції у понад 200 вишах, співпрацював як консультант із корпораціями, урядами та громадськими організаціями.

Для багатьох українців слово «фемінізм» є чимось страшним і незрозумілим, у той час у світі це поняття є нормою та звичайною частиною життя. Тисячі жінок підіймають питання «фемінізму», але коли це зробили чоловіки, ще й у такій зрозумілій та гумористичній подачі, шансів не видати цю книжку було мало. Буденні ситуації та легкість тексту дозволяють змінити погляд на чимало речей, що пов`язані із рівністю та правами,

– розповідає Світлана Павелецька, співзасновниця видавництва #книголав.

На щастя, тема прав людини, в тому числі і ґендерної рівності, нормалізується в українському суспільстві, а особливо серед молодого покоління. Все частіше на наших заходах ми чуємо запитання про фемінізм, стереотипи, різні терміни та явища, які зараз активно обговорюються у західній пресі, але все ще залишаються не до кінця зрозумілими широкій аудиторії в Україні. Саме тому минулого року у нас виникла ідея адаптувати світовий бестселлер Guy`s Guide to Feminism, який доступною та простою мовою розповідає, чому фемінізм – це не лайливе слово і його не варто боятися. Словом, у цій книзі читачі знайдуть відповіді на ті запитання, які їх цікавили і які було нікому поставити,

– розповідає про ідею появи українського перекладу координаторка руху HeForShe в Україні Ольга Дячук.

Книжка буде видана в рамках глобального руху солідарності за ґендерну рівність HeForShe, заснованого структурою Організації Об’єднаних Націй ООН Жінки, яка зосереджує свої зусилля на досягненні ґендерної рівності та розширенні прав і можливостей жінок. Рух HeForShe в Україні впроваджується за фінансової підтримки Швеції.

Наприкінці травня книжка з’явиться у продажі та вже доступна до передзамовлення.

7 травня 2019
Поширити в Telegram
3916
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
«Треба заохочувати дівчат мріяти про масштабне» – Микола Ябченко
Знайомтесь! Микола Ябченко — експерт з комунікацій, профемініст. Працює в Програмі розвитку ООН, захоплюється адвокацією прав жінок, вихованням дітей та читанням книжок в метро, коли воно не закрите на карантин.
Олег Максим’як про гендерне насильство й стереотипи
Вітання! Це Олег Максим’як — студент-політолог, SMM-менеджер та журналіст, а окрім цього закоханий в архітектуру і є великим кіноманом, що ні дня прожити не може без перегляду фільму чи серіалу.
«Патріархат застарів та віджив своє» – Віктор Петрович
Вітання! Це Віктор Петрович — автор і ведучий блогів на YouTube про права жінок та ЛГБТ+.