24 квітня, 2024

Олег Ляшко, народний депутат Верховної Ради України 8-го скликання, «Радикальна партія Олега Ляшка»

22 жовтня 2019
Поширити в Telegram
2301

Щодо народної депутатки Олени Шкрум:

«Коли я дивлюсь на вас – чудову, молоду, розумну, яка виходить сюди і доповідає закони про державну службу і про місцеве самоврядування, у мене до вас одне питання: Ви хоч день працювали в державних органах чи в органах місцевого самоврядування?» 

У відповідь на звинувачення в сексизмі О. Ляшко вдав, що не зрозумів зауважень і запитав:

«Що я їй мав сказати: відьма стара?»

Стаття у газеті "Правда". 

Щодо колишньої першої заступниці Голови Верховної Ради Ірини Геращенко: 

«Я просив би віцеголовиху не читати нам мораль. Ви закличте депутатів своєї фракції БПП до Ради, щоб працювали, як наші».

Стаття у газеті "Правда". 

Спростування:

Окрім використання власностворених та принизливих для жінок-парламентарок фемінітивів (коректно було б вжити «віцеголова»), О. Ляшко, якому не сподобалася доповідь О. Шкрум, вирішив висловити своє незадоволення, вказавши на її вік та зовнішність. Завуальований у формі компліменту, його коментар покликаний дискредитувати депутатку та її аргументи. Вона, начебто, занадто молода, недосвідчена (та ще й красива), щоб бути компетентною і щоб її сприймати серйозно (дізнатися більше про сексизм щодо політикинь можна тут або тут). Так от, кореляції між віком, красою та компетентністю жінок не існує. Більше того, говорячи про жінку в контексті її професійної діяльності, недоречно робити компліменти її зовнішності. Досить того, що традиційно краса, ноги і сумочки жінок і так стають предметами обговорення частіше, ніж їхня професійна діяльність. Народні депутатки, як і депутати, були обрані у Верховну Раду не через свою красу, а завдяки своїм професійним якостям. Тому саме на ці якості можна і треба звертати увагу. Судження щодо зовнішності жінки – позитивні чи негативні – мають залишатися в межах приватного спілкування, а публічно хвалити чи критикувати можна виключно її роботу як представниці народу.

22 жовтня 2019
Поширити в Telegram
2301
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою