29 березня, 2024

Олександр Дубінський, народний депутат Верховної Ради України 9-го скликання, партія “Слуга народу”

21 жовтня 2019
Поширити в Telegram
2503

Фото з підписом «Выбираем помощниц. Прошу ниже 175 см не беспокоить».

Реагуючи на обурені коментарі до цього фото, у відповідь записав відео з коментарем: «фотографія розірвала пукани порохоботів і соросят», і додав:

«Я думаю, скільки ж дебілів зібралося, які:

а) не мають почуття гумору

б) не здатні навіть просто відсторонено подивитися на ситуацію і всюди бачать сексизм. От як із Бужанським. Але з Бужанським, я би сказав, там «животновизм» треба розглядати, а в мене – сексизм. Уся ця історія про пошук помічниці вище 175 сантиметрів у вигляді прекрасного жарту […] просто показала, що у країні досі після практичного відбуття Порошенка на риболовлю до Норвегії […] лишилося дуже багато його послідовувачів, людей, які всюди бачать якусь зраду і якийсь сексизм. Друзі, сексизму ніякого немає. 175 сантиметрів є? Пишіть в особисті»

З 12:10.

 

Спростування: 

Заявлене як жартівливе, фото пана Дубінського демонструє, з одного боку, його зневажливе ставлення до жінок, а з іншого боку, до посади помічників/-ць народних депутатів/-ток і їхніх обов’язків. У цьому випадку вимога до певної зовнішності кандидаток спрямована на те, щоб «тішити очі» свого боса, пана Дубінського, що є об’єктивацією жінок (дізнатися більше про це можна тут). Крім того, класифікація людей, які посміли висловити своє обурення щодо цього фото як «порохоботів без почуття гумору» виглядає як слабка спроба виправдати свою неповагу, маніпулюючи політичними прихильностями, які не мають ніякого відношення до проявів сексизму. Попри спекулювання народного депутата, сексизм не є притаманним конкретним політичним векторам. У той же час представники жодного з них не можуть бути виправданими після своїх сексистських коментарів, вчинків та заяв, гумористичними вони були чи ні. 

21 жовтня 2019
Поширити в Telegram
2503
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою