26 квітня, 2024

Тести про фемінізм до 8 березня

7 березня 2020
Поширити в Telegram
7422
Наталія Сліпенко

Книголюбка. Організаторка феміністського літературного клубу «Літературні посиденьки». Активістка феміністичного руху. Прихильниця інтерсекційного фемінізму. Бракує ще 39 котів.

Що ви робите, щоб прокрастинувати? Ось у мене є звичка заходити на сайти з усілякими тестиками, зазвичай смішними та безглуздими, і в цій кролячій норі легко можна провести кілька годин. Але ж у нас зараз не просто веселощі, ми тут відзначаємо свято весни та краси день боротьби за права жінок, тож спеціально для вас ми на “Гендері в деталях” підготували підбірку тестів про фемінізм, серйозних і жартівливих, від українських та іноземних видань.

1. Тест на фемінізм від Радіо Свобода

Якщо ви вже давно активіст/-ка феміністичного руху, цей тест може здатися дуже простим і очевидним, але якщо ви не впевнені, чи готові так себе називати, це цілком непоганий варіант ще раз подивитися на те, як ви ставитеся до різних аспектів повсякденного життя. А ще сюди варто зайти принаймні заради дуже кумедного вступу.

2. Скільки в тобі фемінізму? від bit.ua

Цей дуже серйозний і надзвичайно науковий тест може допомогти вам знайти кореляцію між тим, скільки яєць ви їсте та що ви дивилися в дитинстві та рівнем фемінізму у вашій крові, чи то свідомості. Дуже дивний тест? Ну то й що, зате смішний, а відповіді - не очевидні.

3. Тест на фемінізм від IDRlabs (за 5 шкалами)

А ось цей тест дійсно серйозний і науковий, принаймні, за твердженням його авторів чи авторок. У ньому, пересуваючи повзунок за шкалою цілком не згодна - не згодна - нейтрально - згодна - цілком згодна, ви зможете визначити свій рівень фемінізму за 5 шкалами -- ліберальний фемінізм, радикальний, культурний, марксистський і традиціоналізм. Ймовірно, найцікавіший тест у переліку, бо його результати зовсім не збігалися з тим, що я очікувала. А у вас?

4. Наскільки ви фемініст/-ка? від Meduza (російською)

Хто ви, Ліна Данем чи Дональд Трамп? У тесті від “Медузи” ви зможете, по-перше, детальніше розглянути, наскільки активістську позицію займаєте у фемінізмі (якщо він вам близький, звісно), а по-друге, знайти, яку відому людину ви нагадуєте своїм рівнем фемінізму.

5. Яка ви феміністка? від Arzamas (російською)

Цей тест допоможе вам визначити течію фемінізму, яка вам близька: інтерсекційний, радикальний, екологічний, соціалістичний чи кіберфемінізм. Як на мене, він трохи примітивний і не допоможе вам дізнатися про себе нічого радикально нового, але ось хто ваша улюблена співачка, мені цікаво. Як альтернатива, можете спробувати тест від Knife, де у вас не 5 варіантів, а чотири.

6. Наскільки ви феміністка? від Buzzfeed (англійською)

Buzzfeed - ресурс, відомий численними смішними тестами на зразок “Яка ти піца?” або “Обери фото кошенят і ми скажемо, чи виграєш ти колись на президентських виборах”. Але цей “тест” трохи більш серйозний - вам пропонують відзначити пункти із довгого переліку, які вас стосуються, і сайт в підсумку виміряє ваш рівень фемінізму. Також може слугувати цікавим джерелом ідей, а що ще феміністичного ви можете робити.

7. Тест про історію фемінізму від ProProfs (англійською)

А це найскладніший тест у нашій підбірці, бо це вже тест на знання. Ви знаєте, хто автор терміну “фемінізм”? Я не знала, а тепер знаю. На свій сором, у цьому тесті я правильно відповіла лише десь на половину запитань, але дізналася багато нового і цікавого. Не пропустіть і ви нагоду щось вивчити.

8. Яка ваша феміністська естетика? від Buzzfeed (англійською)

І на завершення - саме той веселий тип тесту Buzzfeed, який вже згадувався в підбірці. Що вас мотивує, чотири склянки вина чи відро чоловічих сліз у морозилці? Який фільм ви більше любите, “Мисливиці за привидами” чи “Приховані фігури”? Який ваш улюблений алкогольний напій? Обирайте і дізнавайтеся про себе щось нове (і, ймовірно, веселе).

7 березня 2020
Поширити в Telegram
7422
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою