24 квітня, 2024

Нариси з історії жіночого руху Стрийщини

2 листопада 2018
Поширити в Telegram
3595
Зеновія Ханас
Заступниця директора з наукової роботи Стрийського краєзнавчого музею «Верховина». Досліджує історію Січового Стрілецтва, жіночого руху, Пласту, родоводи відомих стрийських родин. 

Нариси з історії жіночого руху Стрийщини

Читайте також:

Завантажити. 

Осмислення історії жіночого руху Стрийщини дає підстави високо оцінити благородні починання української жінки, яка, всупереч безконечним труднощам і незгодам, зуміла зберегти національне коріння. Через плекання ідеї родини вона подолала стереотипи та обмеження і стала на шлях боротьби за незалежну цивілізовану державу. Це дослідження є прагненням віддати шану тим жінкам, які присвятили все своє життя великій справі плекання нації.

Дослідження З. Ханас «Нариси з історії жіночого руху Стрийщини» проведене на основі осмислення великої кількості архівних джерел, періодики та літератури. Більшість історичних фактів, наведених тут, вперше впроваджується в наукове використання. Авторка простежує основні етапи історії зародження і розвитку українського жіночого руху на Західній Україні, аналізуючи діяльність осередків жіночої організації Стрийщини. У книзі охоплено період кінця XIX - початку XXI століття.

Книга розрахована на широке коло читачів, науковців, краєзнавців, викладачів вищих та загальноосвітніх учбових закладів.

Ханас З. Нариси з історії жіночого руху Стрийщини. – Стрий: «Видавничий дім «Укрпол», 2007. – 359 с.

Завантажити. 

2 листопада 2018
Поширити в Telegram
3595
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою