28 березня, 2024

Четверна всесвітня конференція зі становища жінок: на шляху в ХХІ століття

18 червня 2019
Поширити в Telegram
3229
Завантажити у форматі: PDF (197 КБ)

Четверна всесвітня конференція зі становища жінок: на шляху в ХХІ століття

Читайте також:

У даній статті розглядається питання про результати проведення Четвертої всесвітньої конференції зі становища жінок у вересні 1995 р. у Пекіні. Даний захід мав велике значення для прогнозування подальших дій і їх результатів у сфері досягнення гендерної рівності на міжнародному і національному рівнях. Проведення конференції сприяло консолідації сил міжнародного жіночого руху під егідою ООН у боротьбі за свої права перед початком нового тисячоріччя. Усі зусилля, як міжнародного співтовариства, так і національних урядів, повинні були бути спрямовані на остаточне вирішення питання про правовий статус жінок. Саме Пекінська конференція й ухвалені в ході її роботи рекомендації повинні були забезпечити досягнення повної гендерної рівності.

Мета нашого дослідження полягає в тому, щоб визначити найбільш пріоритетні сфери для поліпшення положення жінок на порозі XXI століття, які були визначені на Четвертій всесвітній конференції зі становища жінок у Пекіні, провівши їхній всебічний аналіз.

Ліщинська О. Четверта всесвітня конференція зі становища жінок: на шляху в ХХІ століття. / О. С. Ліщинська // Наука. Релігія. Суспільство. – 2009. – №3. – С. 59-63.

18 червня 2019
Поширити в Telegram
3229
Завантажити у форматі: PDF (197 КБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою