24 квітня, 2024

Класова належність чоловіків і жінок в українському суспільстві

13 березня 2018
Поширити в Telegram
3387
Завантажити у форматі: PDF (317 КБ)
Світлана Оксамитна
Докторка соціологічних наук, професорка кафедри соціології, деканка факультету соціальних наук і соціальних технологій Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА), наукова співробітниця відділу соціальних структур Інституту соціології академії наук України.
Читайте також:

Статтю присвячено аналізу класової належності чоловіків, жінок і подружжів в українському суспільстві. Здійснено огляд теоретичних підходів до визначення класової належності чоловіків і жінок та можливостей застосування цих підходів. Наведено результати емпіричного аналізу класової належності українських чоловіків, жінок і подружжів за даними дослідження International Social Survey Project, 2009 рік, результати якого порівняно за даними дослідження «Ставлення до перетворень» за 1998 рік. Виявлено основні тенденції динаміки класової належності.

Таким чином, чоловікам і жінкам в українському суспільстві притаманні суттєві відмінності щодо класової належності, якщо застосовувати до визначення останньої індивідуальний підхід. За даними порівняльного аналізу, протягом одинадцяти років, з 1998 до 2009, відбулися суттєві зміни у класовій диференціації як чоловіків, так і жінок за збереження тенденції до умовного визначення кількох класів: типово «чоловічих» чи типово «жіночих»

Оксамитна С. Класова належність чоловіків і жінок в українському суспільстві / Світлана Оксамитна, Анастасія Чорногорська // Наукові записки НаУКМА. – Т. 135, 2012. – С. 8-13.

13 березня 2018
Поширити в Telegram
3387
Завантажити у форматі: PDF (317 КБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою