29 березня, 2024

Виставка-дослідження «Жіноче століття: українки, що створили державу»

18 листопада 2019
Поширити в Telegram
3414
Завантажити у форматі: PDF (5.3 МБ)
Читайте також:

Вільну Україну важко уявити без організаторської енергії Наталії Кобринської, просвітницької роботи Софії Русової, самовідданості та безстрашності Алли Горської, ерудиції та новаторства Соломії Павличко. Про них та про багатьох інших жінок ХХ століття наша виставка.

Деякі імена відомі широкому загалу, а декого знають лише вузькі спеціалісти. Проте, це не применшує заслуг цих жінок, а свідчить про однобокий погляд на нашу історію. Виставка «Жіноче століття» прагне змінити такі підходи, зробити жінок-творців України видимими, знаними й шанованими. Це наш обов’язок перед пам’яттю тих, хто вже покинув цей світ, данина вдячності сучасницям та подарунок майбутнім поколінням, які повинні знати своє минуле у всьому його багатстві та різноманітті.

ХХ століття для України – це час пробудження національної свідомості та створення нової модерної держави. Шлях був дуже важким, звивистим, политим кров’ю та потом мільйонів людей. Але увесь цей час на вістрі процесу будівництва держави знаходились жінки. Вони створювали й зміцнювали її інститути, наповнювали новим національним змістом освіту, науку та культуру, об’єднували українців в боротьбі за свої права, відстоювали гідність людей за усіх авторитарних і тоталітарних режимів, що панували на наших землях.

Цю брошуру надруковано за фінансової підтримки МБФ «Український жіночий фонд» у рамках конкурсу «Підтримка нових лідерок та правозахисниць вразливих жінок в Україні, Білорусі, Молдові, Грузії та Росіі».

Кураторки проекту: Ольга Коваль та Олександра Голуб.
Укладач: Володимир Володько.

Відповідальність за зміст брошури несе Громадська організація «Ліга захисту прав жінок «Гармонія рівних». Інформація, яку представлено в брошурі, не завжди відображає погляди МБФ «Український жіночий фонд».

Жіноче століття: українки, які створили державу = Women`s century : Ukrainian women who created the state / уклад. В. Володько; кураторки проекту О. Коваль, О. Голуб. – Київ, 2019. – Мова укр., англ. – 47 с. 

18 листопада 2019
Поширити в Telegram
3414
Завантажити у форматі: PDF (5.3 МБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою