25 квітня, 2024

Істор(її) мистецтва. Експресіонізм. Дада. Сюрреалізм

13 серпня 2019
Поширити в Telegram
3244

Істор(її) мистецтва. Експресіонізм. Дада. Сюрреалізм

Читайте також:

Перші 10 хвилин Юлія Кульчицька, активістка організації Women's Voices, розповідає, які питання є досі важливими аби реалізовувалась інклюзивность фемінізму для лгбт та квір спільноти.

А далі Oleksandra Kushchenko розповідає та ілюструє як відображення особистого світосприйняття крізь призму власного досвіду, реакція на соціально-політичні зміни, рефлексії на сьогодення та передчуття невиразної загрози майбутнього можна побачити у роботах експресіоністок, дадаїсток та сюрреалісток. В чому принципова новизна творчих пошуків і форм їх вираження? Відповіді на ці питання шукатимемо у роботах експресіоністки Кете Колльвіц, дадаїсток Софі Тойбер-Арп та Ханни Хьох, а також сюрреалістки Дори Маар. 
Художники та художниці початку ХХ ст. у пошуках інспірацій звертались і до вивчення Art Brut. Так, дадаїстка Софі Тойбер-Арп згадувала, як чекала виходу книги психіатра Ханса Прінцхорна, присвяченої дослідженню творчості людей з ментальними хворобами. 
У 1936 році Музей сучасного мистецтва в Нью-Йорку запросив глядачів на виставку "Fantastic Atr, Dada, Surrealism". Експозиція мала розділи: дитяче мистецтво, народне мистецтво, мистецтво людей з ментальними хворобами. Ця виставка стала початком інтеграції мистецтва аутсайдерів в культуру.

13 серпня 2019
Поширити в Telegram
3244
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою