20 квітня, 2024

Новини

Літня тема сезону: «Тілесність»
Наступні теми: Сексуальність — осінь 2017 Репродуктивна сфера — зима 2017–2018 Материнство і батьківство — весна-літо 2018
Події 26/06 - 02/07
Виставково-дискусійний проект «Місця несвободи», розмова у книгарні «Є» з авторкою книги «Турбота як робота: материнство у фокусі соціології», Оленою Стрельник, вистава «Райська земля» про життя та творчість Марії Примаченко режисерки Гали Козютинської.  
У Берліні відбулась конференція про гендер у Східній Європі
Конференція "Gender – Power – Eastern Europe.  Changing Concepts of Femininities and Masculinities  and Power Relations" відбулась 21-23 липня в інституті Східної Європи, Вільний університет, Берлін. У конференції взяли участь українські дослідниці. 
Молодіжний табір "Міні модель ООН" збирає кошти
Теми табору: гендерна рівність, кліматичні зміни.
Секція з гендерних досліджень на соціологічному конгрес
Секція з гендерних досліджень планується для проведення в рамках ІІІ конгресу Соціологічної асоціації України «Нові нерівності — нові конфлікти: шляхи подолання» (12-13 жовтня 2017 року).
На плечах у бабусь: гендерна міграція та пострадянське націєтворення
У серпні вийде друком книга про жіночу трудову міграцію. 
Події 19-25 червня
Лекція про гендер і соціальні ролі в KMArt Yard, роль фемінізму і застосування гендерної теорії в міському плануванні, акція проти сексизму в КНУ та документальна вистава «Більше ніж жінка» від PostPlayТеатру — тематичні події цього тижня. 
Події 12-18 червня
Церемонія відкриття і події КиївПрайду, презентація збірника «Українські жінки в горнилі модернізації», гендерний хакатон, акція проти сексизму від могилянців і міжнародна конференція від Фонду ім. Г. Бьолля. Коли працювати — не знаємо. 
Події 05-11 червня
Воркшоп із пошиву банерів на феміністичну тематику, лекція про місце фемінізму в сучасній культурі, презентація монографії Олени Стрельник і книги «Гендер для всіх. Виклик стереотипам» Тамари Марценюк — тематичні події цього тижня.