20 квітня, 2024

Новини

Події 26-30 квітня
Події 26-30 квітня: лекція про Валі Експорт, Gender School у Харкові та інше. 
Тема весни “Освіта і просвіта”
Давайте створимо її разом! Шукаємо матеріали - як оригінальні, так і передруки. “Малі жанри” (репліки, короткі оглядові або публіцистичні статті) просимо писати волонтерськи. За ґрунтовні аналітичні статті платимо гонорари (розмір гонорару залежить від типу матеріалу і обговорюється у кожному випадку окремо).
Феміністичні події березня
У березні нас чекає багато крутих феміністичних подій. Список нижче.
Березневий лекторій "Поверх фемінізму"
Гендер у деталях та Культурний проект представляють курс з чотирьох лекцій, який допоможе усім охочим розібратись, що відбувається з чоловіками і жінками в Україні сьогодні, та чого чекати у майбутньому.
Вимагаємо включити Міжнародний день прав жінок у перелік державних свят
Відкритий лист до голови Українського інституту національної пам’яті щодо святкування Міжнародного дня прав жінок. Якщо ви згодні з вимогами, підписуйте звернення.
Правозахисний флешмоб до 14 лютого
#КонвенціяУПодарунок до Дня всіх закоханих – це правозахисна кампанія, присвячена протидії домашньому насильству й ратифікації Україною Стамбульської конвенції. Конвенція зобов’язує уряди вжити заходів для протидії і боротьби з домашнім насильством.
Щоденні практики фемінізму. Зустріч однодумиць (9 лютого)
Як бути феміністкою кожного дня, коли доводиться балансувати між своїими поглядами, переконаннями та родичами, співробітниками? Як зберегти хороші стосунки з дорогими людьми та роботу, і при цьому лишатися феміністкою?
Магістерська освітня програма "Гендерні студії" (Україна - Швеція)
Факультет соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка у співпраці з Лундським університетом (Швеція) в 2017-2018 навчальному році відкриває новаторську на пострадянському просторі (за межами ЄС) фахову магістерську програму підготовки дослідниць/ків гендерної проблематики у сучасному суспільстві.
Тема наступного числа журналу «Я» - «ГЕНДЕР І ГРОШІ»
Гендерний інформаційно-аналітичний центр «КРОНА» розпочав роботу над новим випуском гендерного журналу «Я».