16 квітня, 2024

Музей Науки у Вінниці оголосив себе «бабосховищем»

28 жовтня 2017
Поширити в Telegram
4128

На сторінці закладу в Фейсбуці було опубліковано захід, що був запланований на 22 жовтня – «день захисту чоловічої нервової системи від насильницьких дій з боку жінки», в описі якого містилися неприйнятні формулювання сексистського характеру.

Організатори свята обіцяли відпочинок від усіх “бабських примх”, мотивуючись ідеєю підтримувати креативність і оригінальність музейного простору. Насправді підтримувались лише стереотипи, що пригноблюють жінок, ігноруючи політкоректність і толерантність тону висловлювань, а також маскуючи все під виглядом жарту.

Відвідувачі та відвідувачки сторінки музею були обурені коментарями смм-ника, що продовжував пояснювати все концепцією «суто чоловічого дня». Окрім того, зважаючи на обурення публіки, що продовжувало зростати, адміністрація Музею Науки не продемонструвала зацікавлення у залагодженні конфлікту й не визнала зміст публікації образливим щодо жінок, натомість активність небайдужих громадян/ок означили як «сплановану акцію-атаку на інтернет-ресурс».

Рейтинг музею у соціальній мережі й справді суттєво погіршився. У останніх коментарях відвідувачки та відвідувачі завважують, що поведінка закладу й небажання визнати помилку свідчать про його далекість від науки й сучасності, популяризацію патерналістського світосприйняття, неадекватну реакцію на критику, нетолерантність і неповагу до потенційної аудиторії.

Гендер в деталях пропонує для ознайомлення матеріали на тему мізогінії та сексизму в мережі.

Експертні коментарі:
Не пережив - не зрозумію
28 жовтня 2017
Поширити в Telegram
4128
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою