16 квітня, 2024

Події KyivPride 2019

18 червня 2019
Поширити в Telegram
3767

16-17 червня - ПрайдКіно

КиївПрайд створює власні традиції. Тому вже третій рік поспіль ми традиційно починаємо наш тиждень гордості з ПрайдКіно – програми кінопоказів, зустрічей із режисер(к)ами та дотичних дискусій на межі кінематографу та правозахисту. Цього року ми зробили акцент на фільмах, де переплітаються та співіснують множинні індивідуальні ідентичності, де дискримінації химерно нашаровуються одна на одну, змушуючи героїв і героїнь протистояти не лише гомофобії та трансфобії, але й патріархальним пережиткам, гендерним стереотипам, релігійним догмам і ксенофобії. Ми також представимо вам унікальний кіноальманах українських ЛГБТ+ та квір-стрічок, який підготували наші друзі з Molodist Kyiv International Film Festival.  
16 червня, неділя:
14:00 - показ альманаху українського ЛГБТ+ і квір-кіно
15:30 - дискусія "Де шукати українське квір-кіно?" за участі режисерів і режисерок стрічок, включених до альманаху. Модерує Надія Парфан
17:00 - показ фільму "Трансмілітарі" (США). Трейлер - https://vimeo.com/301392874
17 червня, понеділок:
16:00 - показ фільму "Євангеліє від Еуріки" (США). Трейлер - https://imdb.to/2Zs5XbZ
Вхід вільний і без реєстрації. Сторінка події. 

16-17 червня - Жива бібліотека КиївПрайд2019

Відповідно до теми КиївПрайд2019 — Свобода, єдність, боротьба — ми відхилимо завісу до життя ЛГБТ+ людей, які мають несхожі методи боротьби, різне бачення єдності та розуміння свободи. Вони виступатимуть як живі книги, “читачі” яких дізнаються історії різних соціальних груп та ідентичностей, які перетинаються в одній людині. Сторінка події. 
16 ЧЕРВНЯ (12:00-14:00)
Лесбійка-правозахисниця з консервативного заходу України;
відкритий гей, мама якого стала ЛГБТ+ активісткою
асексуальна панромантична небінарна особа
оргкомітет Київпрайду, колишня держслужбовиця, пансексуалка
травесті
квір-активіст з досвідом токсичних одностатевих стосунків
секс-працівниця, бісексуалка
політичний гей, андрофіл за сексуальною орієнтацією

17 ЧЕРВНЯ (12:00-16:00)
Мама гея, ЛГБТ+ активістка
трансгендерна жінка з Криму
жертва сексуального насильства, мати-одиначка
віл-позитивний гей з мусульманскої країни
очільник гей-субкультурного руху «ведмедів»
автостоперка, поліаморка, лесбійка-активістка
відкритий віл-позитивний ЛГБТ-активіст з Вірменії
ЛГБТ+ френдлі докторка, генікологиня
асексуальна панромантична небінарна особа
оргкомітет Київпрайду, колишня держслужбовиця, пансексуалка

18 червня - Презентація виставки про життя транс*жінок "Feminine"

Виставка Марії Прошковської в колаборації з Сергієм Моргуновим у рамках КиївПрайд 2019. Бути жінкою – не означає мати певний набір біологічних ознак. Бути жінкою – це бути собою. Багато людей досі сприймають оточення крізь призму стереотипних уявлень про жінок та чоловіків. Люди схильні класифікувати інших за їх зовнішністю, забуваючи про те, що ґендерна ідентичність особи набагато важливіша за її статеві ознаки. Ігноруючи самовизначення людини на користь біологічних характеристик, ми підтримуємо нетерпимість до проявів її індивідуальності. У випадку з трансґендерними жінками – це є нічим іншим, як мізогінією*, котра можлива як з боку чоловіків, так і збоку жінок. Художниця Марія Прошковська вже декілька місяців спілкується з героїнями проекту, аби на своєму досвіді простежити зміну особистого сприйняття транс-жінок. Спеціально для проекту Сергій Моргунов зняв серію фотографій, які показують життя героїнь – шести транс-жінок, – а також моменти їх спілкування з художницею та іншими цисґендерними жінками: подругами, мамами, сестрами. Початок о 17.00 у  ПРАЙД ХАУС в IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8). Сторінка події.

18 червня - Панельна дискусія: "Образ транс-людини в поп-культурі"

Часто ми забуваємо, який потужний вплив на свідомість людей має популярна культура. Телебачення, кінематограф, література, глянцеві журнали, живопис… Саме звідси багато людей беруть для себе розуміння тих чи інших життєвих реалій. А як популярна культура впливає на розуміння суспільством трансгендерності? Сприяє це видимості чи нав’язує певні стереотипи? Як образ транс-людини мінявся у кінематографі та літературі впродовж ХХ–ХХІ століть? І як відомі трансгендерні люди у шоу-бізнесі своїм образом впливають на загальносуспільне сприйняття транс-спільноти? Та які стереотипи існують щодо транс-людей у сучасному суспільстві? Все це і не тільки – у панельній дискусії «Образ транс-людини в поп-культурі: видимість чи стигматизуючий стереотип?» Інтерактивну вступну лекцію проведе Яна Лишка – історикиня, феміністка, транс-активістка. Місце проведення: IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8). Сторінка події. 

19 червня - Роль та місце ЛГБТ+молоді у громадському русі. Панельна Дискусія

Молодь, яка проходить етап становлення на зламі історії завжди має два шляхи: стати зламаною або творити цю саму історію. Як ЛГБТ-активізму не програти війну за молодь і чи починали ми її? Будемо обговорювати: внесок ЛГБТ+молоді у розвиток лібералізму та становлення демократії у сучасній Україні; формування громадянської свідомості та відповідальності як представника/ці спільноти; патріотизм та націоналізм: їхні прийнятні форми, значення і необхідність у розумінні сучасної ЛГБТ+-молоді, їхня необхідність або неприйнятність у прайд-русі (або ЛГБТ+-русі); форми залучення ЛГБТ+-молоді у прайд-рух (ЛГБТ-рух). Якої форми залученості хоче молодь? Якої форми залученості молоді хочемо ми? Які форми залученості ми можемо запропонувати? як налаштувати голос молоді у меседж. Приходьте на 17.00 у IZONE. Сторінка події. 

19 червня - Прем'єра фільму "Не ховай очей 2. Наші в США"

Зйомки фільму відбувались цією зимою в трьох містах США (Сан-Франциско, Нью-Йорк та Лос-Анджелес), а головними героями стали п`ять українців з різних міст України, які протягом останніх декількох років туди емігрували. В цьому фільмі будуть підніматись такі теми як: сексуальна освіта в школах, булінг, стосунки з батьками після камінг-ауту, релігія, притулки для ЛГБТ+ людей, історія, сексуальне здоров`я, дискримінація та злочини на ґрунті ненависті тощо. Для для того, щоб глядач зміг порівняти різні сфери життя ЛГБТ+ в Україні та США, DVIZHON провів інтерв'ю з американськими експертами в усіх згаданих галузях. Початок о 19.00. Сторінка події. 

20 червня - Не/напади на лгбтк-заходи та активістів: реакції та стратегії

Останнього року всією Україною відбувалися напади на ЛГБТ+заходи - загалом постраждало близько 20 заходів в різних регіонах України. Тобто, мінімум щомісяця праворадикали скоювали насильство над активістами та активістками за ознакою їхньої сексуальної орієнтації та/або гендерної ідентичності та перешкоджали діяльності громадських ЛГБТ+організацій. Цікаво, що насильство вони скоювали під гаслом "ми нічого не робимо". Під "нічого" завжди малося на увазі фізичне насильство і тяжкі злочини. Київпрайд вирішив створити майданчик для того, щоби розібратися: що, власне, відбувається? Якими можуть бути дії активісток, фахівців, медіа та суспільства? Чого, власне, ми прагнемо - включити праворадикальну позицію в суспільну думку? Викорінити насильство та радикалізм? Будувати інклюзивне суспільство? Про це поговоримо з активістами та активістками, правниками, та іншими фахівцями та фахівчинями. Ми пропонуємо цікавий формат - намагатимемося вибудувати широку дискусію з багатьма залученими спікерами і спікерками, запрошуємо всіх долучатись! Модерують: Oksana Potapova та Anna Sharyhina. Початок о 19.00. Сторінка події. 

21 червня - Конференція «Право на місто»

В рамках Прайд Тижня KyivPride2019 запрошуємо на міжнародну правозахисну конференцію "Право на місто". Конференція збере ЛГБТ, феміністичних та інших активістів та активісток з України та країн Східної Європи і Центральної Азії, щоб поговорити про доступність публічного простору та його безпеку для представників різних меншин. Йтиметься про право на мирні зібрання, на присутність у візуальному та інформаційному просторі, про безпеку та комфорт у повсякденному пересуванні містом і про доступ до громадських закладів. Детальну програму дивіться нижче. Робочі мови: українська та російська (з синхронним перекладом на російську). Початок о 10.00 в UrbanSpace500 (вул. Грінченка, 9). Сторінка події. 

21 червня - Дружній простір КиївПрайд

21 червня о 17:00 ми відкриваємо простір для зустрічей і знайомств. Різноманітні ініціативи, маленькі та немаленькі бізнеси, організації, що дружні до ЛГБТ+ та засновані ЛГБТ+, покажуть свої товари та розповідатимуть про гарні справи. Ми створимо у ПрайдХаусі невимушену та дружню атмосферу, щоб ви змогли придбати веселкові сувеніри, прикраси, унікальні вироби, створені для Київпрайду або знайти партнерство для спільних справ та розвитку! Приходьте. Спілкуйтеся. Колаборуйтеся! Участь у заході є безкоштовною. Захід організовано за організаційної підтримки ГО "Харківське жіноче об'єднання "Сфера", БО "Громадська альтернатива" та фонду "Пам'ять, відповідальність, майбутнє". Cторінка події. 

21 червня - Шлях підора: від маніфесту до революції свідомості

Підорський шлях, шлях реапроприації мови ворожнечі, говорити про важливість прийняття і поваги до свого власного досвіду соціалізації як ЛГБТК+ людини. Прийняття та усвідомлення відмови від втечі. Психологічно наш досвід часто пов'язаний із травмами, з болем і відкиданням. Нас відкидає гетеросексистська система на всіх рівнях – це та реальність, у який ми живемо. Проте що з цим робити, – питання відкрите. Бути підором – значить розірвати шаблон. Це значить прийняти реальність такою, як вона є, дозволити собі бути чесним із самим собою. Пройти через свій біль та знайти в ньому свою силу. Прийняти той простий факт, що безпечного середовища для нас просто не існує. Презентацію проводить Андрій Завалій, координатор Кампанії пам’яті Миші Пищевського «Дело Пи_», автор «Маніфесту підора», розповість про свій усвідомлений вибір прийняти гомофобне тавро і працювати з ним: як, навіщо, чому, і до чого це може привести у довгостроковій перспективі на особистісному та політичному рівні. Захід відбуватиметься на другому поверсі креативного простору IZONE. Початок заходу о 19.00. Сторінка події. 

21 червня - Pride Party x Vogue Ball

Чи були ви колись на справжньому VOGUE BALL? В рамках Прайд вечірки наші прекрасні друзі The House of Hobo під креативним керівництвом і за допомогою творчого натхнення Лазарєв Артемій, учасника гурту KAZAKY, неймовірного танцівніка, хореографа та викладача, розірвуть ваші останні шаблони і зроблять вас частиною єдиного та прекрасного. Музичний супровід справжньої вакханалії краси та естетики від неземної Robocat. Ніч до ранку продовжать:
Gypsyrobot (Берлін); Anna Khvyl (Київ); Dj ЭFA Анна Соколенко (Київ); FRANKISOWL Frank Bilchik (Київ). Початок о 21.00. Сторінка події. 

22 червня - Свобода інтерсекс людей вибирати з ким об'єднуватися

Яке значення для інтерсекс-людей має включення до ЛГБТ - механічну інклюзивність чи новий рівень свободи? Під час панельної дискусії інтерсекс-люди з різних країн будуть говорити про взаємодію з правозахисним рухом, групами пацієнтів, церквою. Представники різних організацій розкриють свої позиції щодо включення літери І до абревіатури ЛГБТ: це допомагає спільній боротьбі, чи навпаки? Чи однакову мету маємо в цій боротьбі? Про це будемо говорити з Артемом Л. [юрист і співдиректор Асоціації російськомовних інтерсекс людей (ARSI)], Юлією Пустовіт (інтерсекс-активістка, засновниця і голова ГО «Egalite Intersex Ukraine», історик-культуролог, дослідниця, авторка публікацій про боротьбу за права людини, за рівність прав інтерсекс-людей у суспільстві), Полом Найденовим (інтерсекс-активіст, засновник TIA Group (trans, intersex and allies), один із фундаторів OII-Europe, співголова фундації «Ресурсний центр – Білітіс»). Модерує Herz Marina. Початок о 13.00. Сторінка події. 

22 червня - Різноманіття шляхів до шлюбної рівності для ЛГБТ

Питання рівних прав і можливостей в різних країнах для ЛГБТКІ+ людей часто проходить шлях від декриміналізації стосунків, розслідування злочинів на грунті ненависті до репродуктивних прав, права на батьківство і права на шлюб. Цього року однією з українських ЛГБТ+організацій була ініційована кампанія на підтримку цивільних партнерств. Ця ініціатива викликала неоднозначну реакцію як серед активісток так і серед ДГБТКІ+ людей. На цій дискусії ми хотіли би почути досвід різних країн у їх боротьбі за шлюбну рівність. Ми віримо, шо щоб зрозуміти, якою має бути наша власна українська боротьба за шлюбну рівність ми маємо як почути досвід тих, хто уже пройшли цей шлях, так і створити платформу для обговорення цього питання в середині ЛГБТКІ+ спільноти. Модерує дискусію Oksana Pokalchuk - head of Amnesty International Ukraine, директорка Amnesty International Ukraine. Початок о 19.00. Сторінка події у ФБ. 

22 червня - Презентація книги «Сімейна цінність: спогади мами гея»

Презентація українського перекладу книги Рубі Свансон «Сімейна цінність: спогади мами гея» та дискусія про прийняття батьками гомосексуальності своїх дітей за участі авторки книги, а також представниць організації батьків ЛГБТ-дітей ТЕРГО Olena Globa, Галини Попової, перекладача і перекладачки книги Остап Українець і Катерини Дудки та видавця Андрія Мокроусова. Рубі Свансон зростала в дуже гомофобний час в Канаді. Вона спостерігала появу ЛГБТ-руху в країні та бачила, як поява ВІЛ вплинула на ЛГБТ-спільноту у Північній Америці. Незважаючи на те, що вона вважала себе прогресивною, Рубі виявилася не готовою, коли її 16-річний син сказав їй, що він – гей. Книга «Сімейна цінність: спогади мами гея» - це історія про те, як Рубі пройшла шлях від свого початкового шоку, страху і заперечення до підтримки рівності та прийняття ЛГБТ- спільноти. Дискусія відбуватиметься українською та англійською мовами з синхронним перекладом. Український переклад книги створений видавництвом «Критика» за підтримки Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine. Під час дискусії можна буде придбати книгу від видавництва. Вхід вільний. Початок о 15.00. Сторінка події. 

22 червня - Майстерня про сексуальність ЛБ-жінок* "Як хтось когось любить?"

Тема сексу сповнена міфів та недоговорень. Як дізнатися, що це був секс? З чого складається задоволення? Чи має бути оргазм? І нащо вам стоп-слово?
Поговоримо про близькість і як будувати діалог з партнер_кою. Спробуємо разом знайти слова для того, що відбувається, бо слова впливають на наше ставлення до сексу. Переліку нових поз та способів скласти серветку не буде, буде: цикл сексуальних реакцій; сексуальні ідентичності; культура згоди; як, коли і нащо говорити про секс. На зустрічі ми поговоримо, чому ми можемо говорити про секс з ким завгодно, окрім тих, з ким збираємося ним займатися. Майстерню проведе секс-дослідниця, перекладачка, феміністка Ніна Єрьоміна. Захід відбуватиметься на другому поверсі креативного простору IZONE. Реєстрація на майстерню за посиланням (кількість місць обмежена). Початок о 15.00. Сторінка події. 

23 червня - Марш Рівності 2019

23 червня, у неділю, в Києві відбудеться Марш Рівності КиївПрайд 2019. Вже протягом 5 років КиївПрайд відомий багатьом як мирна правозахисна демонстрація, що є реалізацією ЛГБТ+ спільнотою права на мирні зібрання, свободу слова та самовираження. Цього року основною темою КиївПрайду є “Свобода. Єдність. Боротьба”, головним гаслом "Наша традиція - це свобода!". Адже свобода – це можливість говорити, діяти та думати без репресивних обмежень, заборон та насильства. Наша свобода - це незаперечна цінність бути собою, обирати те, чого ми хочемо та не боятися жити повним життям. Свободи не буває без щоденної боротьби, адже свобода - це дія. Свобода - не даність, а процес, в якому ми разом маємо відстоювати права людини, тому свобода неможлива без єдності. Більше інформації шукайте тут

18 червня 2019
Поширити в Telegram
3767
Репліки Спільноти

Любов… це головне у життя людини. Тому, на Прайді, 23 червня: «Борись, кохай, права не віддавай!». Серед супротивників – ненависть та погрози «горіти у пеклі». Хоча Бог є любов. А ненависть – то таке емоційне місце (як стан душі), де Бога нема. Люди, може щось не так у нашому суспільстві?….Чи вам, п ...