25 квітня, 2024

Some voices cannot be heard, yours can

15 березня 2018
Поширити в Telegram
4319

Створений з метою підвищення обізнаності про щоденне насильство проти жінок серед тих, хто його не помічає чи вважає його нешкідливим або нормальним, відео показує точки зору тих, хто дійсно не може втрутитися та зупинити щоденний злочин. Повсякденні предмети тепер наділені голосом, і вони розповідають нам, наскільки болісними та шкідливими є наслідки насильства.

15 березня 2018
Поширити в Telegram
4319
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
Годі терпіти: усе про гендерне насильство проти жінок
Під гендерним насильством (gender-based violence) мається на увазі насильство, яке чинять переважно чоловіки проти переважно жінок. Найчастіше (але не тільки) це насильство здійснюється в приватному просторі (домашнє насильство), тому його погано розпізнають і карають органи правосуддя. Це проблема ХХІ століття, актуальна для всіх країн світу: немає жодної країни, де її було б вирішено. Годі терпіти! Цей текст — про види гендерного насильства та способи протидії.
Насильство, яке заведено не помічати в українській літературі
Українська література має імідж нуднуватих текстів про страждання, де фігурують безталанні красуні, а чоловіки їм трапляються або непорядні, або безхарактерні. При ближчому розгляді у нашій класиці і сучасній літературі багато крові, зла, помсти, і часто насильство має виразний гендерний відтінок.
Валентина Петрова: «Мені складно розділити поняття “жінка” та “об’єкт насильства”»
Чесно про мистецтво, буття жінкою, буття художницею, насильство і чоловіків. Фрагменти інтерв’ю з художницею, зробленого під час спільного проекту Центру візуальної культури та Alternatives européennes в рамках програми Тандем—Україна 2016/17.