19 квітня, 2024

Збірка «ПРОти НАСильства»

1 березня 2017
Поширити в Telegram
7544

Книга для тих і про тих, хто став або може стати жертвою та/або свідком домашнього насильства, для небайдужих до цієї проблеми, для тих, хто може і хоче допомогти, вплинути і підтримати. Вона у тому числі для того, аби ті, хто застосовує насильство, задумались над його руйнівною силою.

Збірка розповсюджена у центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, де з нею зможуть ознайомитись як працівники центрів, які безпосередньо працюють із людьми, які приходять до цих центрів, так і самі клієнти. Крім того, її можна безкоштовно отримати в офісі Громадського радіо за адресою вул. Хрещатик,26, а також в офісах мережі жіночої правозахисної організації «Ла Страда – Україна».

У електронному вигляді книгу уже можна переглянути тут.

Авторський колектив: Полін Ренкін, Катерина Левченко, Ольга Герасим’юк, Софія Андрухович, Анастасія Коренькова, Артем Чапай, Маріанна Кіяновська, Катерина Бороздіна, Юрій Макаров, Галина Вдовиченко, Наталка Сняданко, Людмила Никоненко, Євгенія Кононенко, Сергій Осока, Лариса Денисенко, Юрій Андрухович, Альона Зубченко, Альона Кривуляк, Христина Кіт, Галина Федькович, Марта Чумало.

1 березня 2017
Поширити в Telegram
7544
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
Some voices cannot be heard, yours can
Кожна третя жінка є жертвою насилля, але тільки 12% свідків звертаються до поліції з підозрою про злочин. Європейська комісія з нагоди Міжнародного жіночого дня підготувала відео, щоб нагадати нам про силу голосу, який кожен з нас має.
Годі терпіти: усе про гендерне насильство проти жінок
Під гендерним насильством (gender-based violence) мається на увазі насильство, яке чинять переважно чоловіки проти переважно жінок. Найчастіше (але не тільки) це насильство здійснюється в приватному просторі (домашнє насильство), тому його погано розпізнають і карають органи правосуддя. Це проблема ХХІ століття, актуальна для всіх країн світу: немає жодної країни, де її було б вирішено. Годі терпіти! Цей текст — про види гендерного насильства та способи протидії.
Насильство, яке заведено не помічати в українській літературі
Українська література має імідж нуднуватих текстів про страждання, де фігурують безталанні красуні, а чоловіки їм трапляються або непорядні, або безхарактерні. При ближчому розгляді у нашій класиці і сучасній літературі багато крові, зла, помсти, і часто насильство має виразний гендерний відтінок.