25 квітня, 2024

Професійні жіночі асоціації та підтримка жіночого підприємництва

23 березня 2020
Поширити в Telegram
2805
Наталія Сліпенко

Книголюбка. Організаторка феміністського літературного клубу «Літературні посиденьки». Активістка феміністичного руху. Прихильниця інтерсекційного фемінізму. Бракує ще 39 котів.

Читайте також:

Підтримувати бізнес жінок нескладно — треба сприяти жінкам-підприємицям у трьох аспектах. Насамперед надати якісні інструменти управління бізнесом, які відповідатимуть досвіду жінок. А ще забезпечити якісними освітніми матеріалами й експертними порадами та створювати професійні спільноти, де жінки знаходитимуть підтримку.

Професійні жіночі асоціації

  • Women Who Code Kyiv — локальна платформа міжнародної ініціативи для жінок-програмісток. Платформа покликана об’єднати жінок-програмісток та заохотити їх до навчання і обміну досвідом.
  • WTECH — закритий клуб для жінок-керівниць в IT, інвестиціях і венчурному бізнесі. Клуб має правити за платформу для амбітних жінок, де вони знаходитимуть ділових партнерів та інвесторів.
  • ЮрФем — асоціація жінок-юристок України. Організація існує для того, щоб відзначати успіхи жінок у юридичній професії та вирішувати проблеми, з якими юристки досі зіштовхуються.
  • Жіночий енергетичний клуб України — незалежна професійна асоціація жінок, які працюють у сфері енергетики в Україні. Вони прагнуть створити платформу для комунікації і обміну досвідом між жінками, котрі працюють у цій сфері.
  • Українська асоціація представниць правоохоронних органів — організація, до якої можуть долучитися і жінки, і чоловіки з метою впровадження гендерно-чутливої політики в правоохоронних органах.
  • ГО «Ділові українські жінки» — організація, яка об’єднує ділових жінок і має на меті сприяти духовному й економічному розвитку України, допомагати жінкам розкривати творчий потенціал, а також підтримувати дітей і молодь.

Список не вичерпний, якщо ви знаєте про асоціацію чи платформу, яку варто сюди додати, будь ласка, пишіть нам на rybkatonia@gmail.com.

Проєкти підтримки жіночого підприємництва

Digital Women 2020

Digital Women 2020 — проєкт підтримки жіночого підприємництва під гаслом «Діджиталізуємо жіночі бізнеси по всьому світу» спрямовано на те, щоб сприяти жінкам-підприємицям у трьох аспектах: дати їм якісні інструменти управління бізнесом, забезпечити якісними освітніми матеріалами та створити спільноту, де вони зможуть знайти підтримку й корисні поради.

Програма «Жінки в бізнесі» від ЄБРР

Програма ЄБРР, яка триватиме до 2022 року, працює з малими й середніми підприємствами, що їх очолюють жінки, і допомагає їм досягти успіху. Для цього програма надає доступ до фінансування, консультує з питань ведення бізнесу, проводить програми навчання й наставництва.

Центр розвитку малого та середнього бізнесу Центру гендерної культури

Центр працює як із жінками, котрі вже мають досвід підприємницької діяльности і прагнуть покращити свої навички, так і з тими, хто тільки має намір почати підприємницьку діяльність. Центр пропонує семінари, тренінги, бізнес-консультації, навчальні візити. За оновленнями можна стежити на сторінці партнерської ГО «Сучасна жінка».

Дивіться також інші матеріали серії:

Джерела фото: Piqsels, Edwards Air Force Base
23 березня 2020
Поширити в Telegram
2805
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою